Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Larm om vapen i tvättstuga – ung rymling infångad

På tisdagskvällen larmades polisen till en tvättsstuga i Tuve, där ett flertal personer uppges ha befunnit sig med både skjutvapen och knivar. Flera personer säkrades – däribland en ung kvinna på rymmen.
– Hon var efterlyst och hade stuckit från ett ungdomshem, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen skickade flera patruller till Tuve på tisdagskvällen, efter att ett flertal vittnen larmat om en grupp beväpnade personer i en tvättstuga. Vittnesuppgifter gör gällande att det ska ha rört sig om runt åtta personer med både skjutvapen och knivar.

– Initialt så handlar det om ett flertal personer som befinner sig i källaren, man säger att det kan finnas både kniv och vapen, sade Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region väst, under tisdagskvällen.

Efterlyst tjej omhändertagen

När polisen kom till platsen sprang flera personer därifrån, i riktning mot Tuve torg. Några vapen påträffades aldrig trots sök med hund. Däremot säkrades och visiterades flera personer, däribland en ung tjej.

– Hon var efterlyst och hade stuckit från ett ungdomshem. Vi körde tillbaka henne till rätt ställe, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst.

Ingen anmälan har upprättats med anledning av händelsen.

– Vi hittade ju varken vapen eller något annat, men kommer säkert att utreda det här vidare, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.