Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En omfattande polisinsats ägde rum i Rannebergen under söndagskvällen.  Bild: Niklas Göransson
En omfattande polisinsats ägde rum i Rannebergen under söndagskvällen. Bild: Niklas Göransson

Larm om beväpnat gäng i Göteborg

Polisen har gripit två personer misstänkta för narkotikabrott i samband med en omfattande insats med helikopter och hundpatrull vid Rannebergen i Göteborg. Detta sedan en grupp maskerade personer ska ha setts med vapen i området.

På söndagseftermiddagen fick polisen in ett larm om att ett gäng maskerade personer med vapen hade setts till uppe vid Fjällblomman i Rannebergen, något som GT var först att rapportera om.

Det föranledde en omfattande polisinsats där fem till sex enheter med både hundpatrull och helikopter skickades till platsen. Väl framme valde gänget, som inringaren uppskattade till åtta maskerade personer, att fly. Fyra av dem, däribland en 15-årig kille kunde sedan kontrolleras av polisen.

– Femtonåringen sågs med en yxa i handen och misstänks därför för brott mot knivlagen. Två andra är efter att ha kastat en väska innehållandes narkotika gripna misstänkta för narkotikabrott. Den sista personen kontrollerades men släpptes direkt då inget brott kunde styrkas, säger Andreas Odén, vakthavade befäl vid polisen region Väst.

Enligt larmet skulle gruppen varit såväl maskerade som beväpnade med två pistoler. Hittills har inget vapen hittats i samband med ingripandet.

– Vi har inga uppgifter om några vapen än, säger Andreas Odén.

Han kan heller inte ge någon förklaring till varför personerna befann sig vid Ranneberget med en väska innehållandes narkotika.

Hur många som fortfarande är på fri fot är oklart, enligt polisen. Insatsen vid Ranneberget håller dock på att avvecklas, enligt vakthavande befäl Andreas Odén.

– Vi håller på att avveckla vid Ranneberget, vår helikopter behövs på annan plats.

Inget vapen ska ha avfyrats och ingen person ska ha kommit till skada i och med situationen uppe vid Rannebergen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.