Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Långa köer i Göteborg

Många har fastnat i långa köer i Göteborg under tisdagsmorgonen. Men exakt vad som har orsakat förseningarna är oklart.
– Vi hade en bil från Lerum som skulle in till Färjenäs och öva, det tog en och en halv timme för dem att ta sig in. Men vi har inte haft några olyckor som vi har åkt på, säger Mats Gränsmark vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Under tisdagsmorgonen har det varit långa köer i trafiken i delar av Göteborg. Särskilt hårt drabbat är området kring Tingstadstunneln och Olskroksmotet där många personer har fått vänta länge för att ta sig in till centrala Göteborg.

En bilist berättar att det har tagit över en timme längre för henne att åka mellan Strömmensberg och centralenområdet. Andra har hoppat av sina bussar och promenerat in då det går fortare.

Men vad som är anledningen till förseningarna är oklart. SOS Alarm har inte rapporterat några olyckor och Trafikverket säger att de inte känner till vad som kan vara orsaken.

Västtrafiks trafiksamordning säger att flera av deras bussar har fastnat i köer.

– Det är lite försenade bussar. Det beror på köer i hela Göteborg. Det är mycket köer på E20, men det är inte mer än vanliga förseningar, säger man på Västtrafiks trafiksamordning som tror att läget kommer att stabiliseras efter att morgonrusningen klingat av.

Även räddningstjänsten känner till att det har varit problem i trafiken under morgonen, men vet inte vad som orsakat störningarna.

– Vi hade en bil från Lerum som skulle in till Färjenäs och öva, det tog en och en halv timme för dem att ta sig in. Men vi har inte haft några olyckor som vi har åkt på, säger Mats Gränsmark vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Senare under förmiddagen framkommer att flera fordon – bland annat en personbil, en lastbil och en mindre skåpbil – har blockerat körfält på både E6 vid Olskroksmotet och E20 mellan trafikplatserna Torpamotet och Munkebäcksmotet i riktning mot Malmö under morgonen. Vid 10.00 rapporteras att det åter är full framkomlighet.

LÄS MER: Här är det svårast att ta sig fram i Göteborgstrafiken

Tingstadstunneln tungt belastad

Under tisdagen påbörjades en stor trafikomläggning av E45 mellan Lilla Bommen och Falutorget, vilket är en del av bygget av Gullbergstunneln. Men enligt Trafikverket ska det främst innebära längre köer västerut i riktning mot Järntorget.

Senast för två veckor sedan rapporterade GP om kraftiga köer i morgonrusningen som bland annat påverkade samtliga kollektivtrafiklinjer.

Byggen och trafikomläggningar har tillsammans med ökat resande gjort trafikstockningar och köer till en allt större del av göteborgarnas vardag. Var det är värst varierar. Men när GP tidigare, i samråd med trafikplanerare på trafikkontoret, listade platser med mer eller mindre ständiga problem var både Tingstadstunneln, infarterna till centrum och Åkareplatsen med.

Marieholmstunneln ska enligt planerna vara klar i slutet av 2020 och tanken är att den ska svälja de stora trafikflöden som i dag går till och från E20 via Tingstadstunneln.

LÄS MER: Kraftiga köer drabbade morgonrusningen

Vet du mer? Tipsa oss!

Ring oss på 031-17 20 10 eller mejla till [email protected]

SMS:a ditt tips till sms: 720 10

MMS:a din bild till sms: 720 10

Mejla din film till [email protected]

MMS:a din film till sms: 720 10.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.