Lärjedalsborna får tycka mer

ANNONS
|

Genom en panel där kommunikationen går via internet ska medborgarna i Lärjedalen kunna lämna förslag och synpunkter till stadsdelsnämnden. Eftersom kommunikationen sker via internet behöver inte deltagarna närvara vid möten eller passa tider. Vilka frågor som blir aktuella bestämmer politikerna i nämnden.

- Den första frågan kommer att handla om hur tryggheten kan förbättras, säger Shadiye Heydari, ordförande i stadsdelsnämnden i Lärjedalen.

Alla som bor i Lärjedalen kan delta och man kan också gå ur när man vill. Deltagarna får olika enkätfrågor skickade till sin e-postadress. Svaren sammanställs och redovisas både för nämnden och panelmedlemmarna.

Frågorna kommer att handla om verksamhet inom nämndens ansvarsområde. Exempelvis skolfrågor, äldreomsorg och trygghet.

ANNONS

Sedan tidigare finns den så kallade medborgardialogen där invånarna i stadsdelen kan träffa politikerna i nämnden innan deras sammanträden. Shadiye Heydari tycker att det är två olika typer av medborgarinflytande som kompletterar varandra. Många av invånarna i Lärjedalen har andra språk än svenska som sitt modersmål.

- Vi har haft diskussioner om att översätta frågorna till andra språk. Men vi startar med svenska och ser hur det går.

Information om projektet kommer att gå ut via media och broschyrer men även på sajter som Facebook. Förhoppningen är att locka många ungdomar eftersom de utgör en stor del av befolkningen i Lärjedalen.

ANNONS