Drygt en vecka efter knivattacken vårdas flickan fortfarande på sjukhus.
Drygt en vecka efter knivattacken vårdas flickan fortfarande på sjukhus. Bild: Paul Wennerholm

Läget förbättrat för knivskurna flickan i Brunnsparken

Tillståndet för den flicka i tioårsåldern som knivhöggs i Brunnsparken har nu förbättrats, enligt Sahlgrenskas presstjänst.
– Skadeläget bedöms just nu som stabilt, alltså inte allvarligt, men stabilt, säger Fanny Edstam, på Sahlgrenskas pressavdelning.

ANNONS
|

Efter drygt en vecka på Drottning Silvias barnsjukhus har skadeläget förbättrats för den nederländska flicka i tioårsåldern som knivhöggs i Brunnsparken. Hon skadades kritiskt i dådet, men skadeläget summerades några dagar efter händelsen som allvarligt, men stabilt. Nu meddelar Sahlgrenska sjukhuset att det är bättre med flickan.

– Hon vårdas fortsatt hos oss, men skadeläget bedöms nu som stabilt, säger Fanny Edstam, presskommunikatör på Sahlgrenska.

Läget har alltså förbättrats?

– Ja.

Den nederländska flickan var på besök hos sina morföräldrar i Göteborg när hon och hennes mormor attackerades av en knivbeväpnad man i Brunnsparken. Flickan knivskadades i magen och hennes mormor fick lättare skador när hon försökte stoppa attacken, men kunde kort efter dådet lämna sjukhuset.

ANNONS

Misstänkta gärningsmannen häktad

Den misstänkte gärningsmannen brottades ner av allmänheten och kunde gripas av polis på platsen. Han sitter nu häktad misstänkt för mordförsök på flickan och grov misshandel på hennes mormor.

Yasin Missaoui hjälpte till att brotta ner knivmannen i Brunnsparken, som bara sekunder innan hade knivhuggit en liten flicka.
Yasin Missaoui hjälpte till att brotta ner knivmannen i Brunnsparken, som bara sekunder innan hade knivhuggit en liten flicka. Bild: Anna Edlund

En av de som hjälpte till att hålla fast den misstänkta gärningsmannen efter dådet är 41-åriga Yasin Missaoui. Han berättade att både han och hans familj sedan dådet våndats över hur det gått för flickan.

– Jag tänker bara på henne hela tiden och jag hoppas att hon mår bättre, sa han när GP träffade honom i Brunnsparken en vecka efter dådet.

LÄS MER:Frivården efter knivdådet i Brunnsparken: "Alla risker kan inte elimineras"

LÄS MER:Barndomsvännerna om 36-åringen som häktats för knivattacken i Brunnsparken

LÄS MER:Misstänkt för knivattack i Brunnsparken häktad

ANNONS