Lägenhetsbrand i Guldheden – lågor ut genom fönstren

En kraftig lägenhetsbrand bröt under kvällen ut i ett flerfamiljshus i Guldheden. Lågor slog ut genom lägenhetens fönster och en stor räddningsinsats arbetade med släckningsarbetet. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

ANNONS
|

Larmet om en fullt utvecklad brand kom in strax innan klockan 21.00 på lördagskvällen och sju räddningsenheter skickades omgående till platsen.

– Det är lite oklart om branden har spridit sig vidare, sade Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter att larmet kommit in.

Senare under kvällen meddelar räddningstjänsten att den initiala branden var släckt, men att man skulle vara kvar på platsen och söka igenom intilliggande lägenheter.

Under natten kommer man att ha en styrka på plats för bevakning, men övriga har dragit sig tillbaka. Räddningstjänsten uppger att totalt sex lägenheter har skadats, antingen av rök eller brand.

ANNONS

”Luktade så jäkla starkt”

Ett vittne som befann sig på plats vid tiden för branden såg lågorna slå ut från fönstret och gick snabbt därifrån.

– Det luktade så jäkla starkt, en frän lukt, ganska mycket plast, säger vittnet till GP.

Totalt sex ambulanser larmades om ärendet, men vid 23.30-tiden meddelar SOS att samtliga utom en återgått utan att ta med sig patienter. Polisregion Västs vakthavande befäl Johan Josarp bekräftar vid samma tid att ingen kommit till skada.

– Vi är kvar på platsen, räddningstjänsten hanterar släckningsarbetet men det verkar vara ganska lugnt, säger Josarp.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och har därför inlett en förundersökning om mordbrand. Platsen hålls avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

ANNONS