Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna kidnappad efter mordförsök på man

Polisen har inlett en särskild händelse efter att en kvinna misstänks ha förts bort av flera okända män från en adress utomhus i Bergsjön.
I samband med händelsen ska kvinnans man ha knivhuggits i ryggen.
– Man ska även ha försökt få med sig mannen, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Det misstänkta människorovet inträffade vid 20-tiden på torsdagskvällen vid en adress utomhus längs Gärdsåsgatan i Bergsjön i östra Göteborg.

Enligt polisen ska då flera okända gärningsmän ha försökt att få med sig det gifta paret in i ett fordon.

– Man lyckades inte få med sig mannen som blev knivhuggen i ryggen i stället, säger Peter Adlersson.

Polisen ska ha blivit informerad om händelsen efter att kvinnan mot sin vilja blev bortförd och mannen fördes därefter till sjukhus.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som försök till mord och människorov.

Mannen knivhöggs i ryggen

Den knivhuggne mannen har förhörts av polisen på sjukhus, och fler förhör kommer nu att hållas med honom efter att han blivit utskriven.

– Vi har pratat med honom givetvis och vi kommer att fortsätta med det och så får vi se om det kan ge ytterligare något.

I utredningen finns det uppgifter om att kvinnan ska ha förts bort i en mindre mörk minibuss eller skåpbil.

GP har pratat med några av grannarna som bor närmast platsen där det misstänkta brottet ska ha ägt rum. De vittnar om ett stort polispådrag vid platsen, men inga av de som GP pratar med säger sig ha sett eller hört något av själva brottet.

– Det var väldigt mycket poliser här igår. Först kom en ambulans och sedan körde den härifrån med flera polisbilar bakom sig. Polisen spärrade av vägen här utanför och sedan har de flugit här med helikoptern i dag under någon timme, säger en boende i området.

Vid 15-tiden flög polisen fortsatt med helikopter över området. Platsen där brottet uppges ha inträffat är ett välskött villaområde, och gårdagens pådrag är under fredagen det stora samtalsämnet.

– Vi har undrat vad som hände här igår och nu förstår vi ju varför det var så mycket poliser här igår, säger en annan granne.

Polisen söker vittnen

Polisen vill nu ha hjälp från allmänheten kring uppgifter om personer eller fordon som har varit synliga runt 20-tiden på torsdagskvällen i området kring Gärdsåsgatan i Bergsjön.

Kvinnan som har förts bort uppges vara i 50-årsåldern och var vid bortförandet klädd i en blå jacka, blåvitrandig blus och svarta byxor.

– Vi har flugit med helikopter över området där hon blev bortförd, men vi har i nuläget inga spår efter henne. Vi är intresserade av iakttagelser som gjorts längs Gärdåsgatan. Det är lång gata men vi är intresserade av alla möjliga iakttagelser av fordon eller personer och är väldigt måna om att man hör av sig om man har sett eller hört något, säger Peter Adlersson.

Finns det något i deras bakgrund som kan förklara det som har hänt?

– Vi håller på att jobba med det. Jag kan inte gå in på vad det här är för personer än så länge, men vi tittar naturligtvis noga på den biten.

Mannen och kvinnan som blev attackerade av de okända gärningsmännen är enligt polisen hemmahörande i Göteborgsområdet, men ska inte vara skrivna vid adressen där kvinnan fördes bort.

Polisen har med anledning av det som hänt inlett en så kallad särskild händelse.

– Det har vi gjort till stor del för att få fram personal. Det är många som är lediga och vi försöker nu att kraftsamla, säger Peter Adlersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.