Kvinna i 90-årsåldern utsatt för bedrägeri i hemmet

En polispatrull larmades vid halv sextiden till en bostad i Lunden. En 90-årig kvinna hade blivit utsatt för ett bedrägeri av en person som besökt henne och uppgett sig vara från banken.
– Vi är på plats och pratar med kvinnan i detta nu, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Kvinnan hade fått besök av en person under onsdagskvällen som sagt sig komma från hennes bank. Personen lyckades därför bedra kvinnan och lura till sig både hennes bankkort och kod.

– Det är svårt, personerna som utför de här brotten är väldigt trovärdiga och det är svårt för en äldre person att förstå att det är bedrägeri. Ofta ringer de upp eller besöker den äldre och säga att de kommer från banken, säger Anna Göransson.

I nuläget vet polisen inte mycket mer utan de har inlett förhör med kvinnan.

– Vi är på plats och pratar med henne i detta nu.

ANNONS

Anna Göransson uppmanar de som kan att prata med sina äldre anhöriga om att inte lita på de som påstår sig komma från banken.

– De är övertygande. Ofta får de äldre en kod per telefon som sedan uppges av personen som sen dyker upp vid dörren men banken dyker aldrig upp och ber om bankkort och kod, säger Anna Göransson.

Ett annat tillvägagångssätt är att de påstår att bankkontot redan är hotat och bedragaren ska hjälpa den äldre att ställa allt tillrätta.

– Det är tyvärr något vi ser hela tiden. De äldre är allra mest utsatta i sina hem och bostäder. Kan vi varna och förhindra att en person utsätts är det oerhört bra.

ANNONS