Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna hotad och rånad på bil – fyra minderåriga pojkar gripna

Fyra killar i 15-årsåldern har gripits misstänkta för att ha rånat en kvinna på hennes bil i Hisings Kärra. Polisen kunde spåra bilen med hjälp av dess inbyggda GPS-system.
– Det hade inte de unga förövarna tänkt på, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Polisen larmades om rånet klockan 17.59 på tisdagen. Enligt kvinnans uppgifter till polisen ska en delvis maskerad ung man ha kommit fram till henne i samband med att hon skulle parkera sin bil i ett garage och sagt att hon skulle ge honom bilnycklarna.

Mannen hade sina händer i fickorna och sa att han skulle skjuta henne om hon inte gjorde som han sa. Därefter körde han iväg med bilen. Kvinnan ska inte ha sett något vapen.

– Det är en kille som är aktiv i själva rånet, sen vet vi ännu inte vad de andra har för roll i detta, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Aktiverade tjänst för spårning

I samband med att kvinnan lämnade ifrån sig bilnycklarna aktiverade hon en tjänst som gjorde det möjligt för polisen att spåra bilen via en GPS-signal.

– Framgångsfaktorn för oss var att bilen var utrustad med så kallad Volvo on call, så att den gick att spåra, säger Stefan Gustafsson.

Drygt en halvtimme efter rånet fick polisen syn på det stulna fordonet bara något hundratal meter från rånplatsen och flera personer sprang då från bilen.

Flera polispatruller anlände till platsen och kort därefter kunde fyra killar, alla i 15-årsåldern, gripas.

– I det här läget är samtliga misstänkta för rån och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Kvinnan som rånades på sin bil blev inte fysiskt skadad.

– Men jag antar att hon blev chockad, säger Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.