Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna attackerad - försökte stoppa snattare

När snattaren slog till försökte en kvinna att stoppa mannen - som då gick till attack. Enligt GP:s reporter vid platsen ska mannen både ha slagit och sparkat kvinnan innan han flydde från platsen. – Vi är ute och söker efter gärningsmannen, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Polisen larmades till Grönsakstorget i Göteborg vid 17.50-tiden på måndagen. Enligt polisens första uppgifter hade då ett slagsmål utbrutit mellan en kvinna och en man utanför en 7-Eleven butik. 

Enligt GP:s reporter vid platsen ska bråket ha startat i samband med att en man snattade varor i en 7-Eleven butik vid Grönsakstorget.

När en kvinna försökte ta tillbaka varorna ska mannen ha attackerat henne. 

Polisen uppgav vid 17.55-tiden att man precis hade anlänt till platsen. 

– Vi vet inte mycket mer än att det ska ha startat något bråk mellan en man och en kvinna, säger Lars Tunefjord, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Göteborg. 

Misstänkt rån

Vid 18.20-tiden uppgav polisens presstalesman Peter Adlersson att händelsen i nuläget rubriceras som ett misstänkt motvärnsrån. 

– Till en början fick vi in det här som ett bråk mellan en man och en kvinna. Sedan kommer det fram att det ska handla om ett snatteri och att personal därefter ska ha försökt stoppa den här mannen som då ska ha blivit aggressiv och därför rubriceras det här just nu som ett motvärnsrån, säger Peter Adlersson. 

Enligt Adlersson tog väktare vid platsen till en början upp jakten efter gärningsmannen. 

– Men vad jag vet så har vi ännu inte gripit någon, uppgav Peter Adlersson vid 18.20-tiden.  

Jagas av polisen

Enligt GP:s reporter, som blev vittne till händelsen, attackerade snattaren en kvinna som inte arbetar i butiken när hon försökte stoppa honom. 

GP:s reporter berättar att mannen ska ha slagit till kvinnan och "kastat runt henne som en vante". När andra personer försökte avbryta våldet mot kvinnan ska mannen ha flytt från platsen. 

– Vi har folk som letar efter mannen just nu, berättade en polisman vid platsen kort efter händelsen. 

Kvinnan: "Han sparkade mig"

Kvinnan som attackerades berättar för GP att hon blev livrädd när mannen gick till attack. 

– Jag tog tillbaka godiset och det var då som han började slå mig. Jag blev jätterädd, han sparkade mig och jag har jätteont i axeln. Sedan gav han sig på alla runtomkring. Jag trodde jag skulle få ännu mer stryk, det var tur att folk kom emellan. Jag bara ställde mig och höll för huvudet, säger kvinnan. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.