Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kvinnan har gjort totalt sju orosanmälningar till socialtjänsten. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Kvinna anmälde störande grannar – förlorar sin lägenhet

En kvinna i 50-årsåldern anklagade sina grannar för trakasserier och störningar. Hon sa att de var dåliga föräldrar och gjorde flera orosanmälningar till socialtjänsten. Nu blir hon själv av med sitt hyreskontrakt, rapporterar Hem & Hyra.

En kvinna i Västra Frölunda har blivit av med sin lägenhet efter att hon gjort falska anmälningar mot en barnfamilj i samma lägenhetshus. Det skriver Hem & Hyra.

LÄS OCKSÅ: Sökte hyresgäster på nätet – kan förlora tvårummare på Hisingen

Trakasserierna började hösten 2018 då kvinnan vid flera tillfällen ringde störningsjouren och berättade att barnfamiljen dunsade och klampade i lägenheten ovanför. Hon själv bankade och skrek för att få tyst på dem.

Polisanmälde föräldrarna

Under det kommande året gjorde hon totalt sju orosanmälningar mot föräldrarna. För socialtjänsten berättade hon att grannfamiljens två barn for illa och att föräldrarna var dåliga. Kvinnan ringde också fastighetsjouren och berättade att de kastat in sopor genom hennes brevinkast.

Vid två tillfällen larmade hon polisen och sa att grannbarnen blev misshandlade. När polisen kom till platsen var allt lugnt. Även utredningarna från socialtjänsten visade att larmen varit obefogade.

LÄS OCKSÅ: Miljonnota för vräkning av kriminella

Barnfamiljen kände sig till sist så hotad att de började sova med fyllda vattenhinkar i hallen, om grannkvinnan skulle tända eld på deras lägenhet.

Kvinnan har överklagat

Trots flera varningar har kvinnan fortsatt att anmäla och skrika på grannarna. Hon säger att det beror på hennes fysiska och psykiska besvär. I höstas sa hyresvärden upp kvinnans kontrakt och nu ger hyresnämnden dem rätt. Kvinnan har överklagat till Svea hovrätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.