Kvarlevor fastnade i trål – har identifierats

De kvarlevor som fastnade i trålen på en fiskebåt utanför Göteborg för en månad sedan har nu identifierats. Det är en dansk medborgare i 40-årsåldern som anmäldes försvunnen tidigare i vår, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS
|

Det var den 14 maj i år som en fiskebåt fick skelettdelar i trålen, utanför Göteborg. När fiskebåten lade till i Lysekil och upptäckte skelettet larmade personalen omedelbart polisen.

– Det är en fiskebåt som trålat och anträffat ett skelett till havs som man fick i trålen, sa Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla, till Bohusläningen.

Lämnas över till dansk polis

Då meddelade polisen att skelettdelarna skulle genomgå en rättsmedicinsk undersökning och att ärendet skulle utredas som misstänkt mord.

Nu har alltså skelettdelarna identifierats som en dansk medborgare i 40-årsåldern. Han anmäldes som försvunnen i Fredrikshamn redan den 8 april i år.

ANNONS

Förundersökning gällande misstänkt mord överlämnas nu till dansk polis för vidare utredning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS