Krogbåten "en mindre incident"

ANNONS
|

Strax före klockan 01 natten till lördagen larmades SOS om att krogbåten Styrbord babord, som ligger förtöjd i Vallgraven intill Kungsportsplatsen, höll på att kantra. Väl på plats kunde räddningstjänsten dock konstatera att det rörde sig om en mindre slagsida och att båten lutade in mot kajen.

– Vi var där i ungefär en timma och såg att det inte rörde sig om något läckage. Vi behövde inte länspumpa utan det handlade om en mindre incident, uppger räddningstjänsten.

Ägaren Mats Jönsson vet inte vem som larmade räddningstjänsten och tycker själv att det var onödigt. Han förklarar båtens slagsida med att en vattentank nere i köket blivit överfull på grund av att någon glömt att sätta igång en pump.

ANNONS

- Samtidigt steg vattennivån i kanalen eftersom det var blåsigt. De här två sakerna tillsammans gjorde att det blev lite slagsida. När vi satte igång pumpen dröjde det kanske en halvtimma så var båten på rätsida igen, säger Mats Jönsson.

Men samtliga runt 150 gäster evakuerades ju. Är inte det allvarligt?

- Nej, inte i det här fallet. Vi bad bara folk att gå ut för att vara på den säkra sidan. Alla fick hämta ut sina jackor och det gick lugnt och fint. Men det var synd att vi fick avbryta för det var en jädra bra kväll, säger Mats Jönsson.

I april förra året drabbades Styrbord babord av en vattenläcka och ett 70-tal gäster evakuerades då. Den gången var förloppet mer dramatiskt och båten lutade kraftigt. Förklaringen till läckan var enligt ägaren att man glömt att släppa på en vinsch vilket ledde till att båten tog in vatten. Ingen skadades men för ägaren fick olyckan stora ekonomiska konsekvenser.

- Vi fick slänga ut hela köket och lägga ungefär 500 000 på ny inredning. Men i natt hände egentligen ingenting. Allt är torrt och det finns inga skador på båten, säger Mats Jönsson.

Enligt honom kommer Styrbord babord att hålla öppet som vanligt på lördagskvällen.

ANNONS
ANNONS