Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kraftig beskjutning mot villa i Uddevalla

En villa i Uddevalla besköts med 10-15 skott under natten till måndagen. En förundersökning gällande mordförsök har inletts. På måndagskvällen meddelade polisen att en man i 25-årsåldern anhållits, skäligen misstänkt för försök till mord.

Runt klockan två i natt ringde en kvinna till Uddevallapolisen och uppgav att villan där hon befann sig hade blivit beskjuten. Kvinnan och hennes familj hade hört smällar och ljudet av glas som krossades.

När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att 10-15 skott skjutits mot villans ytterdörr, fönster, en bil och villans garage. Under den tekniska undersökning som följde hittade polisen flera hylsor på platsen.

Familjen i villan befann sig på övervåningen och ingen skadades fysiskt.

En förundersökning gällande mordförsök har inletts. Strax efter klockan tio hade den tekniska undersökningen avslutats.

– Jag kan inte svara på om det finns någon hotbild mot de boende i villan ännu, men det är något vi kommer att jobba med att ta reda på under dagen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Bohusläningens reporter Camilla Haagen har pratat med personer i det aktuella bostadsområdet. En av grannarna berättade att hon vaknade av skottlossningen.

– Hon blev förskräckt såklart, men berättade också att hon först trodde det var fyrverkerier, rapporterar Camilla Haagen.

Under dagen anhölls en man i 25-årsåldern i sin frånvaro.

– Man har anträffat honom under utredningsarbetet. Han är nu förd till arrest och är skäligen misstänkt för försök till mord, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Hon uppger att mannen är känd sedan tidigare av polisen. I övrigt kan polisen inte säga mycket om den pågående förundersökningen.

– Utredningsarbetet fortgår under kvällen. Man har bland annat knackat dörr i området kring brottsplatsen, och kommer förstås också att hålla förhör med den misstänkte, säger Anna Göransson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.