Cykelstölderna ökar i delar av Göteborgsområdet.
Cykelstölderna ökar i delar av Göteborgsområdet. Bild: Emelie Nordh

Kraftig ökning av antalet anmälda cykelstölder

Antalet anmälda cykelstölder har varit rekordmånga i Storgöteborg under våren, skriver SVT Nyheter Väst. På Hisingen har antalet anmälda stölder fördubblats på ett par år.

ANNONS
|

I Partille har cykelstölderna ökat under våren, och GP har bland annat berättat om hur en familj på kort tid fått fyra cyklar stulna.

Även på andra platser i Göteborgsområdet har cykelstölderna ökat. 2 232 cyklar har anmälts stulna i Storgöteborg mellan januari och maj, att jämföra med 1 871 under samma period förra året. Det rapporterar SVT Nyheter Väst.

LÄS MER:Ras för cykelstölder i Danmark

”Elcyklar är ett lovligt byte”

På Hisingen har antalet stölder fördubblats sedan 2018. Enligt SVT, som hänvisar till siffror från polisen, anmäldes 455 cyklar som stulna där mellan januari och maj i år.

– Rent generellt är det inget högprioriterat som det ser ut, i alla fall på Hisingen. Det är inte något som vi lägger några jätteresurser på. Däremot märker jag att elcyklar är ett lovligt byte, säger kommunpolisen Håkan Bredinge till SVT.

ANNONS

LÄS MER:Elsparkcyklarna i Göteborg kan ligga bakom oväntad succé

Uppmanar alla att anmäla

Han uppmanar vidare alla att anmäla om man får sin cykel stulen.

– All brottslighet ska anmälas, annars får vi inte reda på vad som sker för att kunna göra vår lägesbild om vad som sker i stadsdelen.

ANNONS