Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Knivbeväpnad man omhändertagen vid Brunnsparken

En man med kniv omhändertogs på en spårvagn i centrala Göteborg på onsdagseftermiddagen. Fallet ska ha koppling till protesterna på Migrationsverkets kontor i Gårda tidigare under dagen.

Det var en ordningsvakt som omhändertog en knivbeväpnad person vid Brunnsparken. Polisen utreder det tillsammans med händelserna vid Migrationsverkets lokaler i Gårda tidigare under onsdagen, då ett femtiotal personer demonstrerat och tre personer omhändertagits för ordningsstörningar.

– Det har varit stökigt i Brunnsparken. Några som demonstrerat rörde sig dit efteråt. Vad vi vet så kom inte den knivbeväpnade mannen från demonstrationerna, men han kände någon som var inblandad, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Han uppger att det lugnat ner sig kring Brunnsparken nu. Mannen är misstänkt för brott mot knivlagen.

Kopplas till protester

Händelsen kopplas till protester vid Migrationsverkets lokaler på Vestagatan. Där har demonstrationer pågått under flera veckor, men idag var de särskilt intensiva med ett 50-tal personer som blockerade in- och utgångarna. Polisen har varit på plats sedan i förmiddags.

– Det har hållit på hela dagen, ett 50-tal som demonstrerade och några var lite stökiga. Vi har omhändertagit tre personer under eftermiddagen, säger Peter Adlersson.

Frederik Abbemo vid Migrationsverkets presstjänst bekräftar händelsen.

– Det har varit en händelse på Vestagatan och att personer har blockerat in-och utgångar till våra lokaler, säger han och fortsätter:

– Polisen har varit på plats och nu ska det gå att ta sig in och ut utan problem.

Stopp i spårvagnstrafiken

Insatsen vid Brunnsparken orsakade ett stopp i spårvagnstrafiken i centrala Göteborg. Inga spårvagnar trafikerade Kungsportsplatsen eller Brunnsparken.

– Det har varit ett tillfälligt stopp där, men som det ser ut nu så rullar det åter. Däremot har vi ingen spårvagnstrafik förbi Kungsportsplatsen, säger Mikita vid Västtrafiks störningsjour.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.