Översvämning vid Tysklandsterminalen den 10 december.
Översvämning vid Tysklandsterminalen den 10 december.

Kaotiskt vid Stenas Tysklandsterminal

ANNONS
|

Det var ingen rolig syn som väntade de resenärer som kom tillbaka till Stenas Tysklandsterminal i Göteborg på lördagsförmiddagen. Parkeringsplatsen hade översvämmats och vattnet trängt in i bilarna.

– Det är förjävligt, det är inte första gången detta händer heller, säger Ingvar Johnsson från Kinna, vars bil hade fyllts med vatten upp till vindrutan under natten. Att få igång bilen gick inte.

Vattenfylld en meter upp

Ett annat par som drabbades av vätan var Anne-Marie och Christer Andrén från Karlskrona. Bilen var vattenfylld en meter upp och gick inte att starta.

– Jag trodde inte det var sant, men det händer alltid nånting när man är i Göteborg, säger Anne-Marie och skrattar.

ANNONS

Tur i oturen hade de redan bokat två hotellnätter här i Göteborg, och behövde inte ta sig hem just i dag.

Blev varnade för "lite vatten"

Familjerna Grimhed och Joling väntade länge på hjälp i terminalen. Bilarna gick inte att starta.

– På båten i högtalarna sa de att det kunde vara lite vatten i bilarna när vi kom fram. Men det var inte så lite, säger Carina Joling.

Kjell Karlssons från Tranås fick sin vattendränkta bil att starta, men fick ägna en tid åt att skyffla ur vatten från golvet. Han och Elsie-Gun Karlsson var ganska ensamma om att komma ifrån parkeringen på terminalen.

– Nu ska vi åka fyra timmar hemåt. Det hade varit skönt att sätta på stolsvärmen, men det kanske är svårt när sitsen är dränkt, skrattar Elsie-Gun.

Tre bärgningsbilar var på plats vid parkeringen, där det till en början var smått kaotiskt. Även Stenapersonal bistod för att forsla bort bilar. Sammanlagt 15-20 bilar drabbades.

ANNONS