Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Jagade sin rånare – då dök polisen upp

En man greps sent på lördagskvällen, misstänkt för rån. Polisen dök upp när brottsoffret jagade den misstänkte gärningsmannen och kunde därför bistå i jakten.

Det var vid 23.30 på lördagskvällen som en polispatrull på Hisingen fick syn på en man som jagade en annan i Lammelyckan på Hisingen.

Polisen lyckas stoppa och fånga in de båda männen och det visar sig att den ena mannen en stund tidigare rånat den andra på mobiltelefon och andra värdesaker.

– Det är en slump, eller kanske tur, att en patrull ser att en person springer efter en annan. Då stannar de och lyckas sedan fånga in båda männen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Den misstänkta gärningsmannen greps på platsen.

Tidigare på lördagskvällen skedde även två andra rån i Göteborg. Strax innan klockan 21 tvingades en person under hot att lämna ifrån sig sina tillhörigheter i Hammarkullen. Polisen sökte i närområdet utan resultat.

Ännu tidigare på kvällen, strax efter 18, blev en person rånad på sin scooter och pengar vid Gamlestadstorget. Polisen sökte av området men lyckades inte heller där hitta varken gärningsmän eller stöldgods.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.