"Ingen vill säga något om skotten i Backa"

ANNONS
|

P-O Johansson, chef på spaningsroteln, konstaterar att uppgörelsen bygger på konflikter mellan personer eller små grupper i den undre världen. Han tror inte att de mer organiserade gängen har något med det hela att göra:

- För oss är det en svår miljö att arbeta. Ingen säger något, inte ens de som själva skadats.

Enligt vad GP erfar består den ena sidan i striderna av medlemmar i Bandidos undergrupp X-Team. Det skall också varit två X-Teamare som kördes till Sahlgrenska igår kväll.

- Jag skulle in i duschen och så hörde jag flera skott. Jag tittar ut genom nyckelhålet och ser en man som hjälper en annan, och så massa blod, säger ett vittne som bor på Berättelsegatan 10, i närheten av Brunnsbotorget.

ANNONS

Männen ska enligt vittnen ha skjutits utanför husen på Berättelsegatan, och efter att de träffats tagit sig in i trappuppgången. Den ena av männen träffades i en arm och ett ben, den andra i båda benen. Ett vittne på Berättelsegatan 7 berättar att hon såg två personer springa från platsen, strax efter att hon hört skotten.

- Jag trodde först att det var smällare, och var på väg ut för en promenad. När jag kom ut såg jag två personer springa, och blod utanför huset och in i en annan trappuppgång. Då förstod jag att det inte varit frågan om smällare, säger hon.

Polisen larmades 21.15 efter att flera vittnen hört höga smällar. Under natten har polisen genomfört tekniska undersökningar på brottsplatsen, men hade på onsdagsmorgonen lämnat platsen. Man hade fortfarande inga misstänkta för skottlossningen.

Polisen vill inte spekulera i om tisdagens händelse kan ha koppling till den senaste tidens skottlossningar runt om i staden. Den senaste var natten till måndagen vid Saffransgatan i Gårdsten.

- Det finns många i stan som har ont av varandra och är beväpnade, så det är nog inte bara två konstellationer som bråkar. Men vad detta handlar om får utredningen visa, säger Sven Persson, biträdande vakthavande befäl på länspolisen.

ANNONS

De två skottskadade männen vårdas på Sahlgrenska sjukhuset. Därifrån meddelas på onsdagsförmiddagen att deras tillstånd betecknas som stabilt och lindrigt.

Fakta: Åtta skottlossningar

ANNONS