Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den unga mannen sörjdes under torsdagskvällen av sina vänner som samlades utanför polisens avspärrningar. Bild: Stefan Berg
Den unga mannen sörjdes under torsdagskvällen av sina vänner som samlades utanför polisens avspärrningar. Bild: Stefan Berg

Inga tecken på brott bakom dödsfall på Hönö

Under torsdagen anträffades en ung man avliden i sin bostad på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Polisen inledde en förundersökning gällande mord, alternativt dråp.
– Det kommer att ske en obduktion på måndag och först då vet vi säkert, men i nuläget finns det inget som tyder på att ett brott har begåtts, säger förundersökningsledaren Annika Johansson.

Mannen anträffades vid 13-tiden på torsdagen av personer som hittade honom i hans bostad. Ambulanspersonalen som först kom till platsen gjorde tidigt iakttagelser som gjorde att de ansåg att polis skulle kallas till platsen.

Efter att beslut togs om att inleda en förundersökning gällande mord- alternativt dråp inleddes omfattande utredningsåtgärder ute på Hönö. Kriminaltekniker undersökte bland annat bostaden och poliser finkammade terrängen utanför huset med hjälp av polishundar.

LÄS MER: Man hittad död på Hönö – misstänkt mord

Tre personer hämtades också in till förhör med anledning av dödsfallet, men släpptes någon timme senare.

Annika Johansson är polisiär förundersökningsledare och berättar på fredagsförmiddagen att utredningen i nuläget inte fått fram uppgifter som tyder på att mannen blivit utsatt för ett brott.

Även rättsläkare har varit involverade i utredningen och gett preliminära utlåtanden.

Förundersökningsledaren Annika Johansson tillägger att omständigheterna kring dödsfallet fortfarande är något oklara och att polisen därmed håller utredningen öppen tills dess att mannen obducerats.

– Först då vet vi säkert, men i nuläget finns det inget som tyder på att ett brott har begåtts, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.