Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Elisabeth Alvenby

Inga ordningsvakter i Brunnsparken – missade att betala räkningen

I våras beslutade kommunfullmäktige att ordningsvakter skulle patrullera i Brunnsparken för att stärka tryggheten. Nu står det klart att satsningen skjuts upp då kommunen missat att betala ansökningsavgiften – på 700 kronor.

Kommunens trygghetssatsning med patrullerande ordningsvakter skjuts upp. Det efter att ansökningsavgiften på 700 kronor inte betalats av kommunen, enligt uppgifter till GT.

Förslaget lades fram av Moderaterna och de övriga allianspartierna och innebar att kommunalt anställda ordningsvakter skulle patrullera i Brunnsparken och Gustaf Adolfs torg.

Socialdemokraterna, Vägvalet och Sverigedemokraterna gav förslaget stöd i fullmäktige. För att förslaget skulle bli verklighet behövde en ansökan skickas till polisen och med den följde en ansökningsavgift på 700 kronor – men fakturan betalades aldrig.

– Vi har upptäckt att den fakturan blev liggande. Av någon anledning i somras, på semestertider skedde det ett misstag så polisen fick inte in sina pengar, säger Magnus Sigfusson, direktör för området stadsutveckling vid Stadsledningskontoret i Göteborg till GT.

"Det är väldigt beklagligt"

Han ska ha fått kännedom om den obetalda fakturan under tisdagen och menar att ansökningsprocessen nu måste börjas om. Från alliansens håll uttrycks missnöje efter missen.

– Det är rätt beklämmande att vi tappar ett halvår på att någon glömmer att betala en räkning på en mindre summa, säger Jonas Ransgård (M) till GT.

Även kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) kommenterar händelsen.

– Jag kan inte säga annat än att det är beklagligt. Vi vill stärka trygghetsarbetet och det var därför vi skrev på yrkandet. Här är det tjänstemän som har gjort ett misstag, sånt ska ju inte hända, det är väldigt beklagligt, säger hon till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.