Helikopterjakt efter inbrott på bygge – två pojkar misstänkta

Fyra personer tog sig in på en byggarbetsplats på Hisingen – och upptäcktes av ett kameralarm. När de flydde platsen till fots, med verktyg från bygget i händerna, tog polisens helikopter upp jakten. Två pojkar som misstänks för inbrottet är nu omhändertagna.

ANNONS
|

Det var på en byggarbetsplats i närheten av Selma Lagerlöfs torg i Hisings Backa som ett kameralarm utlöstes. Polisen fick kännedom om saken och ryckte ut till platsen. Väl på plats, strax efter klockan 21, upptäckte man fyra personer som rörde sig inne på området. Kort därefter började de röra sig allt snabbare, springande från byggarbetsplatsen.

Polisen hade redan då en helikopter på plats som följde efter de fyra misstänkta som tagit till flykten. Efter att de hade sprungit ut i ett terrängområde hann polispatruller i kapp två av dem, som omhändertogs på plats. Enligt polisen ska personerna, två 16-åriga pojkar, då ha haft verktyg från byggarbetsplatsen i händerna

ANNONS

Med anledning av att pojkarna är minderåriga är de nu tillfälligt omhändertagna. Polisens fortsatta utredning ska senare ligga till grund för ett beslut om huruvida de ska gripas eller ej.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS