Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Två kvinnor krossar rutan på en pizzeria i centrala Göteborg och flyr med kassan. Bild: Läsarbild

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här flyr kvinnorna från inbrottet i Göteborg

Två kvinnor krossar rutan på en pizzeria i centrala Göteborg och flyr med kassan. Vad de inte vet är att allt fångades på film av ett vittne. - Jag hörde en kraftig smäll, så jag tog fram telefonen och filmade, berättar Eskil Lundgren.

En lördagsmorgon för en vecka sedan såg Eskil Lundgren två tjejer fly från ett inbrott i Nordostpassagen i centrala Göteborg, vilket även SVT Nyheter skrivit om.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Först tänkte jag att vad är det här, ett inbrott på en pizzeria. Sedan blev jag förbannad, säger han.
 


Han berättar att två tjejer som han uppskattar varit i 20-årsåldern slog till mot pizzerian vid 06.30-tiden på lördagsmorgonen. Han hörde en hög smäll och fångade inbrottstjuvarnas flykt från brottsplatsen med sin mobilkamera.
– Jag ringde polisen när de hade stuckit iväg och berättade att jag hade bilder, säger han.

Trots att Eskil Lundgren uppgett för polisen att han fångat händelsen på bild har han inte hört något från polisen. Enligt SVT Nyheter, finns det ingen misstänkt för brottet, vilket gör att det klassas som ett spaningsärende. Förundersökningsledaren Lill Larkner Lindgren vid Citypolisen säger att personalbrist gjort att undersökningen blivit lidande.

– I och med att det är ett fåtal som jobbar med det här blir mycket lidande. Det är de grova våldsbrotten som går i första hand, säger hon till SVT Nyheter. 

Hon berättar att polisen kommer att kontakta Eskil Lundbgren för att ta del av hans film och iakttagelser. 

– Då hör vi efter om någon känner igen dem och kan identifiera dem. Får man inte in några tips på det så finns det inte mycket mer att göra. Det kan vara jättebra bilder, men känner ingen igen dem så spelar det ingen roll, säger Lill Larkner Lindgren till SVT Nyheter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.