Här anländer ljuståget till centralen

Bland fredagsmorgonens alla ankomster och avgångar på Göteborgs centralstation är det en som sticker ut lite extra. Strax efter klockan sju skred det årliga luciatåget från Hvitfeldtska musikgymnasiet in i lokalerna och lyste upp i vintermörkret.

ANNONS
|

Kvart över sju anlände luciatåget till Nils Ericsonterminalen. Det är elever från Hvitfeldtska musikgymnasiet som för tredje året besöker knutpunkten under luciamorgonen.

De har haft ett späckat decemberschema, berättar Brita Lindgren, som är producent och sångpedagog på Hvitfeldtskas musikprogram.

– Vi har varit ute i nästan två veckor. Sammanlagt kommer det att bli ett 80-tal framträdanden. Mest har vi varit på äldreboenden. Den stora finalen är våra två julkonserter i Johannebergskyrkan den 18:e.

Luciadagen är givetvis den mest intensiva dagen. Skolan ska genomföra 21 olika framträdanden. Därför har man delat upp över hundra elever, från både årskurs tre och två, till sex olika luciatåg.

ANNONS

Efter centralen väntar besök på bland annat Landshövdingens residens, Västsvenska handelskammaren, Saluhallen och Nordstan.

För den som har sett ett luciatåg förut väntar inga större överraskningar.

– Det är ganska traditionellt med Luciasången, Staffansvisan, Jul jul och så någon liten ny låt, säger Brita Lindgren.

Hur har ni valt ut vem som ska vara Lucia?

– Det är så många luciatåg, vi har olika varje gång. Är det ett attraktivare gig så drar vi lott. Men nu på slutet är det nästan ingen som orkar vara Lucia.

Samtidigt samlar de in pengar. Allt överskott går oavkortat till Drottning Silvias barnsjukhus och BRIS.

Göteborgs Luciaprogram 13 december:

07.15 – Nils Ericsonterminalen

13.00 – Stora Saluhallen

15.00 – Nordstan

15.30 – Nordstan

19.30 – Luciakonsert Örgryte Nya kyrka

Sammanlagt ska det göras 21 stycken framträdanden under dagen. De flesta hos olika företag eller föreningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS