Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Glas krossades – sedan började byggnaden brinna

En lokal i närheten av Backaplan på Hisingen har brunnit under natten mellan måndag och tisdagen. Polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen efter att larmsamtal om glaskross ringts in.
– Rökdykare har varit inne, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl på polisregion väst.

Polisen fick under den sena natten mellan måndag och tisdag in larmsamtal om att glaskross hörts från en lokal i Kvillebäcken, där det pågick ett ombygge. Polisen var snabbt på plats – och då visade det sig brinna i byggnaden.

– I nuläget finns det ingen naturlig orsak bakom branden och därför är misstanken grov mordbrand. Nu får vi avvakta vad den tekniska utredningen visar, säger Anna Göransson, presstalesperson i region väst.

Hennes kollega meddelar:

– Polispatrullerna som var först på plats kunde släcka det mesta av elden med sina egna brandsläckare, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl på polisregion väst.

Flera sågs lämna

I samband med händelsen sågs också flera personer lämna platsen och lokalen ligger i anslutning till flera flerbostadshus.

Ingen människa ska ha kommit till fysisk skada i branden.

– Rökdykare var inne och de hittade ingen, säger Nordqvist.

Lokalen som brunnit är avsedd för någon form av affärsverksamhet eller liknande. Det rör sig alltså inte om någon bostad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.