Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Teysir Subhi (FI) har isolerat sig i hemmet.
Teysir Subhi (FI) har isolerat sig i hemmet.

Göteborgspolitiker i karantän

Kommunfullmäktigeledamoten Teysir Subhi (FI) har gått i självisolation med hög feber och andningssvårigheter. Det uppger Feministiskt Initiativ i ett pressmeddelande.

Kommunfullmäktigeledamoten Teysir Subhi (FI) har isolerat sig efter att ha fått hög feber och andningssvårigheter, uppger Feministiskt Initiativ i ett pressmeddelande.

- Jag kommer inte fram via 1177 och 11313 och på grund av den stora smittspridningen så testar man inte längre alla för corona. Jag tycker att det är ett bra beslut. Om man som jag tack och lov inte tillhör någon riskgrupp och är ung så finns det inget mervärde i att få en konstaterad diagnos, säger hon i pressmeddelandet.

Det är alltså inte klarlagt om det handlar om coronaviruset, även om just feber och andningssvårigheter tillhör symptomen.

I pressmeddelandet uppmanar hon göteborgarna att ta det lugnt och att stanna hemma vid minsta symptom.

- Det viktigt att vi inte får panik och besöker sjukvården om vi inte är allvarligt sjuka. Googla och följ de rekommendationer som myndigheter och sjukvård anger.

Teysir Subhi kommer inte att medverka vid nästa kommunfullmäktigemöte den 19 mars.

Partiets gruppledare Stina Svensson säger i pressmeddelandet att det är upp till fullmäktiges presidium om kommunfullmäktigesammanträdet då ska genomföras som vanligt.

- Men jag personligen anser att vi måste iaktta alla försiktighetsprinciper gällande smittspridning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.