Göteborgsflyg nödlandade efter hot

Ett flygplan på rutt till Göteborg från Paris har tvingats nödlanda vid flygplatsen i Lille. Detta efter att en man börjat bete sig hotfullt mot personalen ombord. - Kaptenen valde att gå ner vid Lille. Där kunde passageraren omhändertas av polis, säger Ulf Wallin, presschef vid Swedavia.

ANNONS
|

Air France planet lyfte frånCharles de Gaulle-flygplatsen i Paris vid 19.50 och var på väg mot Landvetter utanför Göteborg. Men bara efter att man hade färdats en kort tid så tvingades man att göra en landning.

- En passagerare var stökig ombord och kaptenen valde att gå ner vid Lille,säger Ulf Wallin, presschef vid Swedavia.

Där kunde mannen omhändertas av fransk polis. Enligt vittnen på det berörda flygplanet ska mannen ha bettet sig aggressivt och hotat personal ombord.

- Han satt precis bredvid mig, berättar resenären.

Tvingades vänta länge

På Lilles flygplats tvingades man vänta i över en timmeoch det har i sig resulterat i att flyget blivit kraftigt försenat. På hemsidan Flightradar24 kan man se flygplanets rutt, hur man nman var på väg i riktning mot Sverige men plötsligt vände och gjort en mellanlandning i Lille.

ANNONS

- Denhar inte landat på Landvetter, vilket den skulle ha gjort vid det här laget, sade Roger Li, pressjour vid LFV (Luftfartsverket).

Stor försening

Sedan dess har planet kunnat lyfta och är nu på väg mot Göteborg. På Swedavia har man ännu ingen uppgift gällande hur stora försening det handlar om.

- Det kan jag inte svara på. Det rör sig om minst en timma, men någonstans mellan en eller två timmar skulle jag säga, säger Ulf Wallin.

Air France bekräftar uppgifterna om händelsen för GP. Enligt de förväntas planet att landa i Göteborg vid 23.25.

ANNONS