Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Göteborgsbutik först ut i landet med att baka semlor

Den 16 februari 2021 är det semmelpremiär – om man håller på traditionen. Men på Hemköp i Nordstan bakas det redan för fullt. Kanske är de först ut i landet.

I Göteborg går många fortfarande runt i shorts, fast det är oktober. Affärerna har redan plockat fram advents- och julsaker, och på Hemköp i Nordstan bakas det semlor för fullt. Detta fast semmeldagen inträffar den 16 februari – nästa år.

Då kan det vara lätt att känna att världen är lite upp och ner. Och det är just därför de bakar semlor just nu, menar Mikael Pettersson, butikschef på Hemköp Nordstan.

LÄS MER: Utklassning när panelen korade bästa kanelbullen från konditori

– Man får hjälpa till att göra kunderna glada under dessa coronatider, sen vi öppnade klockan 07 i morse, har vi sålt 200 semlor.

Mikael Pettersson är butikschef för Hemköp i Nordstan. Han tror att de kan komma att sälja semlor året runt i framtiden. Bild: Monika Malm
Mikael Pettersson är butikschef för Hemköp i Nordstan. Han tror att de kan komma att sälja semlor året runt i framtiden. Bild: Monika Malm

Göteborgarna vill ha semlor året runt

Hemköp i Nordstan har ett eget bageri där de bakar allt, men mest tårtor och semlor.

– I dag är första gången vi säljer dem och jag tror faktiskt inte vi kommer att sluta, för jag tror göteborgarna vill ha semlor året runt.

Blir det här med semlorna en rolig grej menar Mikael Pettersson, kommer man att kunna köpa semlor året runt i butiken.

Hur har folks reaktioner varit på att ni redan säljer semlor?

– Bara positiva och glada. Många stannar till och tittar på tjejerna som bakar, sen åker det ner en förpackning i korgen. Vi har sålt pepparkakor och julmust sen i september, så de är väl inte förvånade att vi har semlor med.

Tycker du inte det är viktigt att hålla på traditionerna?

– Jo, det är klart det är. Men nu är det speciella tider och det här året har varit så tråkigt, så jag vill få folk att tänka på annat och prata om annat än corona, säger Mikael Pettersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.