Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgarna utan rostbröd efter brand på Pågen

Under torsdagskvällen bröt en brand ut i en kompressor i en fläkt på taket i en av bageriet Pågens byggnader i Högsbo. Branden var snabbsläckt, men en av bageriets produktionslinjer stod under fredagen stilla.
– Bakningen av vårt rostbröd Roast and toast är avstängd eftersom det var där som en kompressor började brinna, säger Berith Apelgren, presschef för Pågen.

Strax innan klockan 22 på torsdagskvällen ryckte en stor styrka från räddningstjänsten ut till en brand i Högsbo industriområde. Det visade sig vara en byggnad på taket av Pågens bageri som börjat brinna, men räddningstjänsten kunde snabbt bekämpa branden.

– Det har gått fantastiskt bra. Vår sista styrka lämnade platsen vid 23.20, berättade Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg under kvällen.

Nästan full produktion

Trots branden kunde största delen av bageriets verksamhet återupptas redan på fredagsmorgonen.

– Vi fick bukt med det rätt snabbt och fick stänga av alla produktionslinjer, men idag är bageriet nästan i full gång igen, säger Pågens presschef Berith Apelgren.

Den del av bageriet där branden bröt ut var fortfarande avstängd under morgonen, och viss påverkan på tillgången till helgbröd kommer branden att innebära.

– Tyvärr har vi inte igång just den linjen där branden bröt ut, vilket är den där vi bakar vårt rostbröd Roast and toast, så det ser ut som att göteborgarna får klara sig med annat bröd i helgen, säger Berith Apelgren.

Brödet Roast and toast bakas i Göteborg och levereras till hela Sverige. Bild: Peter Kam
Brödet Roast and toast bakas i Göteborg och levereras till hela Sverige. Bild: Peter Kam

Läs mer: Brand på Pågen i Högsbo

Hela landet påverkas

Roast and toast bakas bara i Göteborg, så enligt Pågen innebär branden att det idag är brist på brödet i hela Sverige. Enligt Berith Apelgren är förhoppningen att kunna återuppta bakandet av rostbrödet under fredagskvällen.

– Om vi lyckas kommer vi att kunna köra ut brödet imorgon bitti igen, men än så länge står bakandet på den linjen helt stilla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.