Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra äldrerån under några timmar

Det har begåtts fyra rån mot äldre personer sedan lunchtid på tisdagen, varav tre av dem i Göteborg, en i Kungälv. - Vi har ingen information som pekar åt något samband mellan brotten i nuläget, men gemensamt för brotten är offren pekar ut en man som misstänkt, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det senaste inträffade, strax efter 17, vid Rymdtorget i Bergsjön. En äldre dam i 75-års åldern var ute och gick med sin rullator när en okänd man kommer fram och tar hennes plånbok ur fickan och springer sedan från platsen.

Polis söker i området men har ännu inte gripit någon misstänkt. Det är okänt om kvinnan skadats i samband med rånet. 

Liknande tillvägagångssätt

Bara ca 30 minuter tidigare blir en annan äldre dam nedslagen och rånad på sin handväska i centrala Kungälv.

Enligt uppgift till polisen ska gärningsmannen kommit springandes mot damen som gick med sin rullator, vält omkull henne och sen tagit hennes plånbok och sprungit iväg.

Ambulans skickades till platsen för att ta hand om kvinnan som klagade över smärtor i benen efter överfallet. Ingen person är gripen för brottet.

Hänsynslöst överfallen

En man i 90-års åldern har utsatts för ett rån i Göteborg. Han hade gått in i en fastighet på Hisingen när han överfölls på tisdagseftermiddagen.

- Då är det någon som trycker ner honom på golvet, säger Hans Lippens.

Mannen blev rånad på sin väska som innehöll en plånbok. Han hittades liggande på golvet av en annan person som bor i fastigheten.

- Han är inte fysiskt skadad, men är väldigt skärrad och chockad, säger Hans Lippens.

Polisen har inte heller här någon gripen eller misstänkt för rånet.

Lurpassade i soprum

Klockan 13 fick polisen i Göteborg larm om att en äldre kvinna överfallits och rånats i på en adress i stadsdelen  Lunden i Göteborg.

- I samband med att hon anländer till fastigheten ska gärningsmannen ha slagit omkull henne och kommit över hennes plånbok och handväska, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Kvinnan fick uppsöka vård. Det är oklart men vilka skador.

Gärningsmannen beskrevs av kvinnan som i 30-års åldern med smal kroppsbyggnad. Han bar vid rånet en flerfärgad jacka och stickad mössa. Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt för rånet.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.