Fyra äldrerån under några timmar

ANNONS
|

Det senaste inträffade, strax efter 17,vid Rymdtorget i Bergsjön. En äldre dam i 75-års åldern var ute och gick med sin rullator när en okänd man kommer fram och tar hennes plånbok ur fickan och springer sedan från platsen.

Polis söker i området men har ännu inte gripit någon misstänkt. Det är okänt om kvinnan skadats i samband med rånet.

Liknande tillvägagångssätt

Bara ca 30 minuter tidigare blir en annan äldredam nedslagen och rånad på sin handväska i centrala Kungälv.

Enligt uppgift till polisen ska gärningsmannen kommit springandes mot damen som gick med sin rullator, vält omkull henne och sen tagit hennes plånbok och sprungit iväg.

ANNONS

Ambulans skickades till platsen för att ta hand om kvinnan som klagadeöver smärtor i benen efter överfallet. Ingen person är gripen för brottet.

Hänsynslöst överfallen

En man i 90-års åldern har utsatts för ett rån i Göteborg. Han hade gått in i en fastighet på Hisingen när han överfölls på tisdagseftermiddagen.

-Då är det någon som trycker ner honom på golvet, säger Hans Lippens.

Mannen blev rånad på sin väska som innehöll en plånbok. Han hittades liggande på golvet av en annan person som bor i fastigheten.

-Han är inte fysiskt skadad, men är väldigt skärrad och chockad, säger Hans Lippens.

Polisen har inte heller här någongripen ellermisstänkt för rånet.

Lurpassade i soprum

Klockan 13 fick polisen i Göteborg larm om att en äldre kvinna överfallits och rånats i på en adress i stadsdelen Lunden i Göteborg.

- I samband med att hon anländer till fastigheten ska gärningsmannen ha slagit omkull henne och kommit över hennes plånbok och handväska, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Kvinnan fick uppsöka vård. Det är oklart men vilka skador.

Gärningsmannen beskrevs av kvinnan som i 30-års åldern med smal kroppsbyggnad. Han bar vid rånet en flerfärgad jacka och stickad mössa. Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt för rånet.

ANNONS

ANNONS