Arkivbild, har inte med incidenten i artikeln att göra.
Arkivbild, har inte med incidenten i artikeln att göra.

Flydde från beväpnade män genom fönstret

Ett personrån där två knivbeväpnade män trängde sig in i en lägenhet i Kortedala slutade med en oväntad rymning. Offret tog nämligen till flykt genom fönstret, och polisen letar nu efter gärningsmännen. –Vittnen såg dem försvinna från platsen i en ljusblå bil, säger polisens Peter Adlersson.

ANNONS
|

Händelseninträffade vid klockan 12:30 och rubricerades först som rån, men blev senare ett grovt olaga hot och grovt hemfridsbrott.

– Brottsoffretblir hotad med kniv av gärningmännen och blir så rädd att han flyr i panik. Hanlyckas hoppa ut genom ett fönster i sitt eget hem, säger polisenspresstalesmanTommy Nyman strax efter händelsen.

Efter att offret flyttobserverar observerar hanhur tjuvarna flyr i ett fordon. Nu söker polisen med ett stort antal patruller efter gärningsmännen.

–Vi har sex enheter som söker i området, berättar Tommy Nyman.

Har ni ett bra signalement att gå på?

– Inte direkt, jag skulle snarare säga attvi har ett vagt signalement på de misstänkta gärningsmännen. Däremot så vet vi ju att de försvann i ett fordon så det är snarare detvi söker efter, menar Nyman.

ANNONS

Bilen ifråga ska ha varit ljusblå, och vid 14.40-tiden pågick ännu jakten efter denna.

– Vi har inte gripit någon, men vi har uppgifter som har lett till att vi tittar på lite olika adresser, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Händelsen rubriceras i nuläget också som vapenbrott.

– Ett vittne ska ha sett gärningsmännen i bilen med en pistol, säger Adlersson.

Enligt Tommy Nyman vet man åtminstone så mycket att de misstänkta inte var bekanta sedan tidigare för brottsoffret. Efter omständigheterna mår mannen som utsattes för rånet realtivt bra.

– Han hade ont i benen. Men det framgår inte om han behöver vård, avslutar Nyman.

ANNONS