Flicka omringad av tafsande killgäng

Den unga flickan blev ikappsprungen av ett killgäng precis utanför det evenemangsområde på Heden där Partille Cup nu pågår. De ska då ha omringat henne för att sedan tafsa på hennes rumpa och bröst. Flickan kunde dock peka ut en av pojkarna - som greps. – Sedan fick hans föräldrar väl en väldigt tråkig upplevelse när vi kom hem med pojken, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Under tisdagen startade Partille Cup med matcher och invigning. Ett av evemangsområdena där matcher spelas är Heden i centrala Göteborg. På tisdagskvällen, när alla matcher avslutats för dagen och evenemangsområdet stängtska en ung flicka ha utsatts för ett sexuellt ofredande.

Tafsadepå tjejen

Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, berättar att flickan gick på cykelbanan intill evenemangsområdet. Då var det ett killgäng som sprang i kapp henne.

– De har omringat henne och tagit på henne, både på bröst och rumpa, alltså vidrört henne på sexuellt känsliga kroppsdelar, säger Ulla Brehm och fortsätter.

– Killgänget har inget med Partille cup att göra. De är alltså inga spelare.

ANNONS

Flickan kände dock igen en av killarna.

– Hon kunde peka ut en pojke som tafsade på henne. Vi grep honom. Sedan fick hans föräldrar väl en väldigt tråkig upplevelse när vi kom hem med pojken och samtalade med föräldrarna. Han är nu misstänkt för sexuellt ofredande, säger Ulla Brehm.

Söker vittnen

Enligt Ulla Brehm finns inget som talar för att flickan gått ensam på Heden och tror därför att det finns vittnen till händelsen.

– Skulle någon ha sett detta så vill vi ha ytterligare vittnen, säger hon.

Samtidigt fortsätter utredningen.

– Vi utreder detta som vi gör med alla sexualbrott. Det är ju så att vi håller förhör och eventuellt har man beslagtagit klädesplagg där man kan få dna. Men nu har vi en misstänkt. Ytterligare förhör kommer kanske hållas under dagen.

"Historik bakom"

Peter Sobilius är polisens insatschefunder Partille cup. Han berättar att inte heller flickan är deltagare i Partille Cup.

Han berättar att händelsen utspelade sig sent på tisdagskvällen och under morgonen har flera frågetecken om händelsen retts ut.

– Det har skett på allmänplats, på gångbanan, och inte under själva evenemanget. Det ärett ungdomsgäng som har hängt sig kvar, de har känt varandra. Det finns en historik bakom och så har det här tråkiga skett, säger Peter Sobilius.

ANNONS
ANNONS