Under natten inträffade flera personrån i Göteborg.
Under natten inträffade flera personrån i Göteborg. Bild: Filip Landqvist

Flera personrån i Göteborg i natt

Polisen fick under natten in ett antal larm om en rad personrån som inträffat på spridda platser runt om i staden.
– Ingen är gripen ännu, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i Göteborg.

ANNONS
|

Det var en händelsefylld natt i Göteborg med ett antal personrån. En kvinna blev vid tvåtiden rånad på Selma Lagerlöfs Torg, där en man ryckte tag i en hennes handväska och sprang från platsen.

– Det kom upp en man bakom henne och väskan ska ha gått sönder när rånaren ryckt tag i den. Men han fick med sig den och sprang därifrån, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i Göteborg.

– Hon hann aldrig uppfatta hur mannen såg ut. Två av våra enheter tog sig till platsen och spanade i området, men ingen greps.

En annan kvinna i Kållered blev också under natten utsatt för ett knivrån, där två gärningsmän i 20-årsåldern hotade henne med kniv och slog ner henne.

ANNONS

Gärningsmän kan ha fastnat på film

Under morgontimmarna ska även en ung man ha blivit misshandlad och rånad av två män i Frölunda. De kom undan med offrets jacka och mobiltelefon. Polisen tog sig till platsen och offret fick hjälp hem, då han inte ska varit i behov av läkarvård.

– Men han har fått ta emot några slag, säger Peter Adlersson.

Gärningsmännen ska innan rånet befunnit sig på samma spårvagn som sitt offer för att sen ha klivit av på samma hållplats och följt efter honom. Polisen ska nu gå igenom filmen från vagnens övervakningskameror.

– Förhoppningsvis kommer vi kunna identifiera gärningsmännen, säger Peter Adlersson.

Vid tiotiden under förmiddagen har ännu ingen blivit gripen för brotten.

ANNONS