Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Fler än 17 knivar stoppade på Bokmässan

Alla väskor kontrolleras innan de tas in på Bokmässan. Entrépersonal i en av ingångarna beräknar att de stoppat fler än 17 knivar och totalt runt 25 vassa föremål – bara under fredagen.

Vid alla ingångar till Bokmässan utförs väskkontroller. Nedanför kontrollanternas bord står plastlådor som under dagen fylls med föremål som stoppats från att komma in på mässan.

På lördagsförmiddagen i en av ingångarna syns flertalet knivar, bland annat en kniv med ungefär ett 15 centimeter långt blad och handtag i trä, multiverktyg, saxar, vinflaskor och cava i en av lådorna.

– I lådorna läggs saker man inte får tillbaka, säger Frida Edman, ansvarig för Bokmässan.

17 knivar på fredagen

Personalen i den ena entrén beräknar att man hittat 17 knivar i besökares väskor – bara under fredagen.

Förutom knivar har de även stoppat diverse andra vassa föremål.

– Igår hittade vi ungefär 25 vassa föremål, mycket små nagelsaxar och en del multiverktyg med både kniv och skruv.

Förutom de vassa föremålen hittar de även en hel del alkohol som besökarna vill ha med sig in på mässan, både vin och bubbel.

För besökarnas säkerhet

Frida Edman är ansvarig för Bokmässan och förklarar att alkoholen inte får tas med in på grund av Bokmässans utskänkningstillstånd.

Väskkontrollerna genomförs för säkerheten inne på mässan.

– Väskkontrollerna är en del av vårt säkerhetsarbete. För allas trygghet inne på bokmässan tittar man igenom väskorna. Mer än så kommenterar vi inte vad de letar efter. Är det så att man har något som inte får tas med in får man lämna in väskan i garderoben och hämta ut den när man går hem, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.