Förundersökningar kring Biljett Nu läggs ner

ANNONS
|

Det är Stockholmspolisens bedrägerirotel som på sin hemsida uppger att man lagt ned den omfattande förundersökningen rörande ett stort antal privatpersoner som inte fått utlovade och betalda Bruce Springsteen-biljetter från bolaget.

– Vi måste bevisa att de haft uppsåt att blåsa sina kunder, och det har vi inte kunnat göra, säger Anders Olofsson, på polisens bedrägerirotel i Stockholm till TT.

Enbart i Stockholms län rör det sig om 160 anmälningar mot bolagets verksamhet.

Däremot utreds fortfarande misstankar knutna till ett företagspaket omfattandes ett hundratal företagare som skulle ha gått på konserterna i Göteborg.

I den delen rör misstankarna försök till grovt bedrägeri från i våras fram till att vd:n greps utanför Nya Ullevi den 27 juli. Beslut i det ärendets fortsatta utveckling väntas först i nästa vecka, enligt kammaråklagare Göran Hansson.

ANNONS

I tisdags begärdes vd:n häktad vid Göteborgs tingsrätt, men tingsrätten släppte honom på fri fot sedan åklagaren inte lyckats övertyga rätten om att fanns misstanke om brott.

Det man nu kan göra om man inte fått sin utlovade Bruce Springsteen-biljett levererad av Biljett Nu är att kräva pengarna tillbaka från företaget. Enligt webbsajten Ajour.se har Biljett Nu betalat ut "viss kompensation" för utlägg som kunderna haft utöver biljettkostnaden.

Stockholmspolisen meddelar även att de anmälningar som finns om falska konsertbiljetter kommer att utredas vidare.

I en tidigare version av artikeln fanns uppgifter om att förundersökningen mot vd:n lagts ner. Det stämmer inte. Den förundersökningen pågår fortfarande.

ANNONS