Försvarets andra sjukhuskompani bygger ett fältsjukhus vid Östra sjukhuset i Göteborg.
Försvarets andra sjukhuskompani bygger ett fältsjukhus vid Östra sjukhuset i Göteborg. Bild: Robin Aron

Försvarsmakten drar tillbaka miljonkrav för fältsjukhuset

Försvarsmakten har dragit tillbaka det inkassokravet på 2,4 miljoner kronor som riktades mot Västra Götalandsregionen gällande det omdiskuterade fältsjukhuset.
– Det finns ingen konflikt här, säger Therese Fagerstedt på Försvarsmakten.

ANNONS
|

Det var i slutet av förra veckan som det framgick att Kammarkollegiet skickat ett inkassokrav på 2,4 miljoner kronor till Västra Götalandsregionen.

Kravet gällde betalning för det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset under våren med anledningen av coronapandemin. Västra Götalandsregionen har varit i kontakt med Försvarsmakten för omläggning av tidsplanen gällande fakturan.

– VGR och Försvarsmakten har en pågående dialog och överenskommelse om att specifikationerna, det vill säga underlaget, måste ytterligare konkretiseras innan fakturan kan betalas. Det är inga konstigheter och detta ska Försvarsmakten inkomma med, sa Per Beckman, stabschef Regional särskild sjukvårdsledning.

LÄS MER:Regionens obetalda nota för fältsjukhuset: Nära 2,4 miljoner

Miss låg bakom miljonkrav

Det berörda sjukhuset var mycket kontroversiellt och användes i princip aldrig. Nu visar det sig att det hela rörde sig en miss från Försvarsmaktens sida.

ANNONS

– Det var en intern miss i kommunikationen som gjorde att det gick iväg ett inkassokrav när det inte skulle göra det, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare på Försvarsmakten.

Inkassokravet har nu dragits tillbaka.

– Det är inte så att vi har varit oense på något sätt. Det finns ingen konflikt här, säger Therese Fagerstedt.

LÄS MER:Striden om fältsjukhuset – från kungligt besök till förtroendekris

ANNONS