Förskola i Södra skärgården stängs efter sjukdom i personalen

En förskola i Södra skärgården har tvingats hålla stängt under dagen på grund av sjukdom hos personalen. ”I samråd med Smittskyddet har vi fått ett ordförandebeslut om stängning under återstoden av veckan”, skriver förskolans rektor i ett meddelande som skickats ut till vårdnadshavare.
– Det är en väldigt ovanlig åtgärd, säger Hans Wettby på förskoleförvaltningen i Göteborg.

ANNONS
|

En förskola i södra skärgården har drabbats av sjukdom bland personalen.

Efter att inte ha lyckats få in några vikarier skickade skolans rektor i måndags ut information där de vädjade till föräldrarna att ha barnen hemma.

”Vi kommer kunna ha förskola med 18 barn per dag, vilket innebär att halva gruppen måste stanna hemma”, står det i ett brev till föräldrarna.

Nu har förskolan drabbats av ytterligare ett sjukdomsfall hos personalen, vilket tvingat dem att stänga igen verksamheten.

”Tyvärr måste jag meddela att ytterligare en pedagog har blivit sjuk och nu saknas möjlighet att ha verksamheten öppen på XXX (förskolans namn, reds. anm) förskola imorgon. I samråd med Smittskyddet har vi fått ett ordförandebeslut om stängning under återstoden av veckan”, skriver förskolans rektor i ett meddelande.

ANNONS

”Ovanlig åtgärd”

Beslutet fattades under tisdagskvällen, enligt Hans Wettby på förskoleförvaltningen i Göteborg.

– Vi hade bara en medarbetare kvar och då fattades beslutet. Det är en väldigt ovanlig åtgärd som vi verkligen hoppas kunna undvika i framtiden, säger Hans Wettby.

Beslutet gäller tillfälligt och förhoppningen är att kunna ha verksamheten igång på måndag.

– Det gör vi verkligen. Men vi får titta på vilken personalstyrka vi har att tillgå på fredag, säger Hans Wettby.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS