Eniro byggde ny "bro" över älven

Enligt tips från en observant göteborgare skulle det finnas en mystisk bro på sökföretaget Eniros karta över Göteborg. En bro som inte finns i verkligheten. – Det här är såklart ett fel, säger Kristoffer Apollo, pressinformatör på Eniro.

ANNONS
|
Under kommande år kommer Göteborgs stad genomgå många förändringar. Framförallt framkomsten över Göta älv har varit föremål för mycket debatt. Broar ska rivas och byggas, samtidigt som man gett klartecken för en linbana som ska sträcka sig över vattnet.

Mitt i allt detta har det uppenbarat sig en mycket mystisk sträcka på söktjänsten Eniros kartfunktion, som noterades i gruppen Yimby Göteborg på Facebook. Vad som tydligt ser ut att vara en bro som sträcker sig mellan Stenpiren och Lindholmen. När GP kontrollerade själva på Eniros kartor var den fortfarande där tidigt på lördagen

Eniro svarar

På Eniro blev de förvånade när GP ringde upp. Några timmar senare återkom företaget med svaret.

– Det här är naturligtvis ett misstag, sa Kristoffer Apollo, pressinformatör på Eniro när Göteborgs-Posten når honom under fredagen.

Förklaringen är att denna sträcka vanligtvis trafikeras av passagerarfärjor i Västtrafiks regi. Och det var där det hela gick snett för Eniro.

ANNONS

– Det var en bugg i vårt system. Det som borde varit en färjesträcka blev istället inmatat som en cykelbana, och då ser det ut som en bro i vår onlinekarta.

Felet kommer enligt Kristoffer Apollo vara rättat inom en vecka. Det är oklart om några andra platser har fått nya broar.

Den Hisingsbron som kommer byggas på riktigt och ersätta den gamla Göta älv-bron, väntas stå klar först 2021.

ANNONS