En person skjuten i Högsbo

En man i 20-årsåldern har blivit skjuten intill en förskola i närheten av Marklandsgatan. Mannen är förd med ambulans till sjukhus.
– Brottsplatsen är avspärrad och vi söker i området, säger Anna Göransson, presstalesperson polisen Väst.

ANNONS
|

Polis och ambulans larmades strax innan klockan 17 till Marklandsgatan efter flera samtal om skottlossning. På platsen finner man en man som blivit skjuten i benet.

Hur många skott som det rör sig om vill polisen inte kommentera.

– Det kan jag inte säga något om. Jag kan bara konstatera att det hördes flera smällar från platsen, säger Anna Göransson.

GP har pratat med en man som bor ett par hundra meter från brottsplatsen. Han satt och spelade dataspel när han hörde först två smällar, sedan ytterligare en.

– Jag tyckte det lät lite konstigt men tänkte att det kanske var fyrverkerier, det brukar det ju vara så här års, säger han.

ANNONS

Enligt uppgifter till GP ska gärningsmannen eller -männen ha försvunnit från platsen med ett fordon.

Den skjutne mannen, som är i 20-årsåldern, var vid medvetande och fördes med ambulans till sjukhus. En polispatrull åkte med för att kunna hålla förhör.

Hundpatruller och helikopter söker

Skjutningen inträffade vid en vändplats utanför en förskola i Högsbo där området spärrades av. I närheten finns även en skola.

– Det fanns personal kvar på skolan, och de har vi haft kontakt med, säger Anna Göransson.

Under kvällen pågick en stor polisinsats i området där bland annat hundpatruller och helikoptrar medverkar.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Förundersökning har inletts med rubriceringen synnerligen grov misshandel alternativt grov misshandel. Den skjutne mannen är känd av polis sedan tidigare.

ANNONS