Elin och hunden Frans attackerades på kvällspromenaden

Åtminstone två personer blev under tisdagskvällen attackerade av en argsint hund i Kålltorp. Elin Sternberg och hunden Frans kom undan med blotta förskräckelsen.
– Jag sparkade och flydde in i en villaträdgård, säger hon.

ANNONS
|

På tisdagskvällen var Elin Sternberg och hennes hund Frans, en Yorkshire-terrierliknande blandrashund ute på kvällspromenad i Kålltorp. När hon gick upp för Sanatoriegatan kom en en lös hund ut från en tvärgata ungefär 20 meter längre fram.

– Den stannar till och jag ser att det inte har något koppel. Jag stannar och hoppas att den inte lägger märke till oss.

LÄS MER:Ny attack mot djur: Köttfärs fylld med häftstift

Men det gör hunden, som Elin beskriver som stor och grå.

– Frans är en liten hund och jag hinner skopa upp honom innan den andra hunden börjar springa rakt mot oss. Jag har haft hund hela mitt liv och var inte rädd men jag skrek högt för att få den att stanna.

ANNONS

Hunden stannar till, visar framtänderna och morrar. Sedan sätter den fart igen.

– Den hoppar mot min hund. Jag sparkar instinktivt och tänker att om den hunden får tag i Frans så dör han. Jag får in en spark och hunden verkar bli lite chockad. Sedan kastar jag mig in i trädgårdarna och kutar över till ett hus och bankar på dörren och skriker att de ska öppna.

Tog med hammare

Paret i huset släpper in henne och där får hon samla sig en stund. Sedan går hon hem i sällskap med paret från huset, som tog med en hammare om hunden skulle dyka upp igen.

– Jag tänker att den här gången gick det bra, men hur blir det nästa gång? Det finns jättemånga små barn i området som leker på gatan eller är ute och lär sig cykla. Kommer det då en stor och aggressiv hund vet man inte vad som kan hända.

LÄS MER:Hon har en tam igelkott som husdjur

Elin Sternberg ringde polisen som sa att de skulle skicka en patrull om någon sådan fanns tillgänglig. När hon sedan skrev ett inlägg i en Facebookgrupp för boende i Kålltorp berättade en kille att han också blivit attackerad under kvällen av vad som antagligen var samma hund, bara några hundra meter från Sanatoriegatan.

ANNONS

– Det var en kille som blev attackerad i närheten. Sedan fick jag kontakt med en kvinna vars hund blev attackerad av vad som låter som samma hund för några veckor sedan.

Enligt polisens vakthavande befäl Ann-Christin Löfstrand har de fått in ett samtal om hunden under tisdagskvällen.

– Det är en som ringt polisen. Vi får hoppas att ägaren varit ute och letat och fångat in hunden så att det inte händer något, säger hon.

LÄS MER:Tik dog efter utdragen förlossning – ägarna åtalas

LÄS MER:Tilde föll pladask för den övergivna hunden Clyde

ANNONS