Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elektra tar gärna chansen igen

Minns ni Elektra i de populära gladiatorspelen i TV för några år sedan? En temperamentsfull tjej vars rollfigur gick ut på att skrämma sina motståndare. Isabella de Salareff lyckades så väl att folk än i dag minns henne trots att det var några år sedan serien slutade.
Enligt grekisk mytologi var Elektra dotter till Agamemnon och Klytaimnestra, kungaparet i Mykene. Hon hade ett brinnande hat till sina föräldrar och fick därför ge namn åt Elektrakomplexet. Den rollen passade Isabella de Salareff väl. Kanske lite av teaterapa i en vältränad kropp gjorde att hon snart blev en av de populäraste gladiatorerna.

I dag sysslar Isabella med helt andra saker men skulle inte tacka nej om en ny gladiatorchans dök upp.

Isabella de Salareff är född och uppvuxen i Göteborg. Hennes föräldrar pappa George är ryss och bortgångna mamma Florentina var polska. Därav det ovanliga efternamnet som är ett franskt-ryskt adelsnamn.

Under skoltiden hade Isabella tandställning.

- Tandställningen gav mig förmodligen inspirationen till mitt första yrkesval. Jag utbildade mig till tandsköterska. Sedan var steget inte långt till dentalbranschen.

Men snart gick Isabella vidare. Hon arbetade som servitris ett par år på flera av staden krogar. Det var slitsamt med oregelbundna arbetstider och yrket stämde illa med den träningsflitiga Isabella.

Hon lärde sig kostrådgivning och föreläste om kost och träning. I idrottsliga sammanhang lyckade Isabella bra. Var elitgymnast och framgångsrik i handboll.

Fysiktestades i bland annat styrka
När det nya seklet började förändrades Isabella de Salareffs tillvaro. Tv-programmet Gladiatorerna kom in i hennes liv. Ett 50-tal tjejer och killar fick göra slutproven ute på Bosön.

- Vi fysiktestades i kondition, styrka, koordination, explosivitet och snabbhet. Till slut hade arrangörerna fått ihop åtta tjejer och lika många killar som utsågs till Gladiatorer.

Sedan skulle dessa rollbesättas. För Isabellas del blev det Elektra.

- Jag kallades Elektra den elaka. Det passade mig eftersom jag har lätt att spela både arg och glad.

Mellan 2000 och 2003, eller sex säsonger, spelade Isabella sin roll. Det var tufft och under inspelningarna råkade hon ut för skador i huvudet, spruckna revben och ledbandsskada i tummen.

- Trots allt en fantastisk tid. Jag fick både beundrarbrev och skriva autografer. Och jag var tvungen att skaffa mig hemligt telefonnummer när det var som värst.

Var med och tävlade på Fort Boyard
Det skulle bli mer tv än Gladiatorerna för Isabella de Salareff. När TV4 återtog den populära serien Fångarna på fortet tävlade Elektra med kollegorna Hero, Amber och Isor samtidigt som de höll på med sina gladiatorspel.

- Det var jätteroligt att komma till Fort Boyard vid franska hamnstaden La Rochelle och försöka lösa uppgifterna vi fick. De byggde på både styrka och klurighet. Jag var också med en andra gång i den kvinnliga gruppen Amazonerna där bland annat de populära Farmentjejerna Qristina Ribohn och Veronica Larsson ingick.

Tränar bara för att må bra
Isabella de Salareff tränar fem gånger i veckan. I fitnesstävlingar som består av en fysikrond och en fri uppvisning har Isabella haft stora framgångar, både utomlands och här hemma. Hon har fyra SM-guld i olika varianter och ett silver samt framträdande placeringar vid EM och VM-tävlingar.

- Jag är absolut ingen träningsfreak utan gör det för att må bra. Dessutom passar jag på att njuta av livets goda.

Isabellas stora dröm är att en dag kunna öppna en egen butik som säljer exklusiva skor och egendesignade väskor. Hon vill också gärna bosätta sig på landet och ha ridhästar och hundar i sin närhet. Hon är inte rädd för att kämpa för att nå sina mål. Det har hon bevisat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.