Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dans och kramar på brunchfest på lyxhotell

Ett 70-tal personer ur sällskapet ”Babes who brunch” samlades i helgen på Pigalle i centrala Göteborg. Bilder från eventet visar en hel del närgånget beteende, och hotellets vd säger till Aftonbladet att man brustit i kontrollen.
– Anställda upplevde det som lite jobbigt när detta evenemanget började spåra ur lite grann och man inte kunde hantera situationen, säger han till tidningen.

Deltagarna uppmanades att inte sprida bilder och filmer från eventet på sociala medier, men på dem som läckts ut försiggår en hel del kramande och dansande.

Eventet verkar på flera sätt gått tvärt emot Västra Götalands särskilda restriktioner för att minska smittspridningen – som alltså sträcker sig längre än Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

LÄS MER: Coronakarantän för elever i Göteborg efter studentfest

”Har du antikroppar så har du antikroppar”

Arrangören säger till Aftonbladet, som var först med att rapportera om händelsen, att förutsättningarna var att samtliga deltagare antingen skulle vara vaccinerade eller ha antikroppar.

På frågan om hur detta säkerställts svarar hon man fått visa vaccinationskort, eller själv haft koll på om man har antikroppar.

– Det har man ju koll på. Har du antikroppar så har du antikroppar. Det är ju svart på vitt, säger hon.

På frågan om varför deltagare uppmanades att inte lägga ut bilder och filmer på eventet svarar hon att man vill undvika en situation där saker skulle tas ur sitt sammanhang.

LÄS MER: Här är det senaste om coronaviruset

Hade inte genomfört att det fanns tvivel

Lokalen som sällskapet befann sig i rymmer vanligtvis 120 personer, förklarar Patrick Olsson, som är vd för hotell Pigalle. Han berättar även att det innan eventet började inte fanns någon oro över att brunchen inte skulle gå att genomföra på ett smittsäkert sätt.

– Det fanns helt enkelt inget som gjorde att vi kunde ana att det skulle urarta, säger han och fortsätter med att berätta hur en del anställda upplevde det lite jobbigt när evenemanget började spåra ur lite grann och man inte kunde hantera situationen.

– De försökte efter bästa förmåga att förmå gästerna att sätta sig ner men det gick tyvärr inte.

Vidare så berättar Patrick Olsson att man annars lärt sig hur verksamheten ska fungera på ett smittsäkert sätt, och ansvaret faller på dem som tillståndshavare att se till så att lagar och regler efterlevs.

Enligt honom brast kontrollen den här gången, och eventet skulle aldrig ha genomförts om det fanns några tvivel kring bokningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.