Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En busschaufför anställd av ett bolag som kör för Västtrafik stoppades på nyårsafton i en nykterhetskontroll. Bild: Karl af Geijerstam
En busschaufför anställd av ett bolag som kör för Västtrafik stoppades på nyårsafton i en nykterhetskontroll. Bild: Karl af Geijerstam

Busschaufför stoppad i nykterhetskontroll

En busschaufför anställd på ett bussbolag som kör för Västtrafik stoppades på nyårsafton i en nykterhetskontroll, detta samtidigt som passagerare satt på bussen.
– Vi beklagar detta, det är helt oacceptabelt, säger Lena Johansson på Västtrafiks presstjänst.

Händelsen inträffade på eftermiddagen på nyårsafton. Bussbolaget där föraren är anställd blev kontaktad av ett vaktbolag som ska ha sett föraren inta alkohol på en bussterminal. Bussbolaget kontaktade då polisen som åkte ut och genomförde en nykterhetskontroll vid en hållplats.

– Vi kan bekräfta att polisen tagit med en förare, säger Lena Johansson på Västtrafiks presstjänst.

Körde linjebuss i västra Göteborg

Föraren körde en linjebuss i de västra delarna av Göteborg. På bussen satt ett okänt antal passagerare.

– Det här är helt oacceptabelt. Säkerheten är det viktigaste för våra kunder, säger Lena Johansson.

Men det ska väl inte ens gå att köra iväg bussen med alkohol i blodet?

– Det ska finnas alkolås i alla bussar. Vi kommer inleda en utredning.

Föraren är anställd av ett bussbolag som trafikerar Västtrafiks linjer. Västtrafik kommer under tisdagen ta kontakt med det berörda bolaget.

"Han var påtagligt berusad"

På nyårsdagens morgon kunde polisen bekräfta att chauffören var berusad. Polisen körde ikapp bussen och mannen fick då blåsa i en nykterhetskontroll, där blåste han positivt.

– Vi drog in hans körkort på plats och tog med honom till stationen för kontroll, han var påtagligt berusad, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Brottsrubriceringen är grovt rattfylleri.

GP har varit i kontakt med det berörda bussbolaget. De säger att de beklagar händelsen och att de nu kommer undersöka vad som har hänt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.