Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bussbolaget stannar hos kommunen

Bussbolaget blir kvar i kommunens ägo. Det blev ett av årets sista beslut i kommunfullmäktige.

Det blir ingen försäljning av kommunens bolag GS Buss AB. Efter en livlig diskussion som slutade med votering blev beslutet att kommunen behåller bussbolaget. De rödgrönrosa vann med hjälp av Vägvalet striden mot allianspartiet och SD.
Jonas Ransgård (M) var en av dem som talade för en försäljning. Han frågade sig hur länge kommunen kan vänta.
– Företaget blöder. Det tappar avtal efter avtal, sa han. 
Socialdemokraternas Endrick Schubert däremot talade sig varm för bussbolaget.
– Vi skänker bort skattebetalarnas pengar om vi säljer det. Ni bortser från hur bra det här bolaget är.I den kartläggning som Stadshusbolaget gjort inför en eventuell försäljning konstateras att den viktigaste tillgången i bussbolaget är trafikavtalet med Västtrafik om att köra framförallt linjerna 17 och 60 i ytterligare fyra år, till juni 2020.

Planerna för en ny vision för Kvibergs mötte större enighet. Alla verkade vara överens om att den motion som tagits fram av KD:s Maria Berntsson var ett riktigt lyckokast. 
– I den nya visionen som arbetats fram för området ryms många nya verksamheter och Higab får i uppdrag att rusta upp och hyra ut till föreningar till rimliga hyra, Maria Voyvodo (S).
I den nya visionen för parken har fokuset breddats för att kunna skapa en mötesplats för idrott, hälsa, kultur och utbildning. En inventering av  lokaler i Kvibergsområdet har visar att en stor del skulle kunna hyras ut till föreningslivet.

Innan dess fanns ett sammandrag av Stadsrevisionens rapport om bostadslösa familjer i Göteborg på programmet. Flera ledamöter redogjorde för den oro de känner över situationen. 
Jahja Zeqiraj (S) hade ett förslag om vad som kan göras för att förbättra läget.
– Verkar vara överens om att situationen är ohållbar. Jag tycker vi sätter oss ner och ser vad kan göra för att köpa bostadsrätter och villor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.