Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Buss i brand på Åkareplatsen

En buss som skulle köra till Borås började plötsligt att brinna under onsdagsmorgonen vid Åkareplatsen i centrala Göteborg.
– Jag såg hur det slog ut flammor. Jag sprang på bussen och fick ut alla passagerarna. Sedan slog jag av huvudströmmen och tog med mig pulversläckaren, säger busschauffören.

Larmet från Åkareplatsen, som sedan något år tillbaka är en av de större knutpunkterna för kollektivtrafiken i Göteborg, ringdes in klockan 06.13.

Vid 06.30 pågick arbetet fortfarande vid platsen då brandmän låg på marken med ficklampor och undersökte bussens motorrum.

– Det har brunnit och chauffören har själv gjort ett väldigt bra jobb med en pulversläckare, men det ryker fortfarande från ett utrymme man inte riktigt kommer åt, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Började bussen brinna under färd eller där den står just nu inne på Åkareplatsen ?

Det vet jag faktiskt inte i nuläget, säger Dan Lindqvist.

När GP är på plats vid Åkareplatsen berättar busschauffören att han aldrig behövde använda pulversläckaren som han fortfarande står och håller i famnen.

"Sprang på bussen och fick ut alla passagerare"

Han berättar att bussen stod parkerad med motorn avstängd och att 15 personer befann sig på bussen när han plötsligt såg hur det slog ut flammor från motorrummet.

– Jag skulle köra linje 102 till Borås sjukhus och plötsligt såg jag flammorna. Jag sprang på bussen och fick ut alla passagerarna. Sedan slog jag av huvudströmmen och tog med mig pulversläckaren, men då såg jag inte lågor längre och då ringde jag 112 istället. Brandkåren var här otroligt snabbt, säger han.

Chauffören berättar att han fortfarande känner sig skakig efter händelsen.

– Det känns lite otäckt. Det var 15 personer ombord, just nu är jag bara glad över att ingen kom till skada, säger han.

Vid 06.40 på morgonen lämnade räddningstjänsten Åkareplatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.