Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Buss har kört av vägen in i bergvägg

En av Västtrafiks linjebussar åkte av oklar anledning av vägen i närheten av Chapmans torg under fredagseftermiddagen. Efter att ha kört in i en stolpe körde bussen in i en bergvägg.

Larmet kom till SOS strax innan halv tre på fredagseftermiddagen då räddningstjänst, ambulans, polis och Västtrafiks trafikledning larmades till Chapmansgatan med anledning av att en buss kört av vägen.

– Bussen har gått av vägen, in i en stolpe och sedan in i berget. Vi är på plats men på väg att lämna strax, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten ska bussen ha kört i 30 km/h, men det är i nuläget oklart vad som orsakat avåkningen.

Västtrafiks störningsjour meddelade initialt att inga personer, förutom chauffören, ska ha befunnit sig på bussen när olyckan skedde. Det visade sig senare att bussen hade haft resenärer ombord, men att ingen ska ha skadats fysiskt.

– Föraren är kontrollerad av räddningstjänst och ska inte ha några fysiska skador men är skärrad, säger Christian Blomquist, störningskoordinator vid Västtrafik.

Vid 15-tiden på fredagen väntade man på att bussen kunde bärgas från platsen, och trafiken är kraftigt påverkad vid Kustgatan-Gråberget.

– Just nu är det nästan stopp, säger Christian Blomquist.

Polis larmades till platsen 14.43 och var strax efter klockan tre på plats.

– Det ska inte ha varit några passagerare som skadats, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Vid 15.15 var busstrafiken åter igång på sträckan Kustgatan-Gråberget och Västtrafiks störningsjour meddelar att olyckan troligtvis beror på sjukdomsfall.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.