Brand i villa – rökpelare spreds över Hisingen

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand efter en våldsam brand bröt ut i en villa som var under uppbyggnad i Backadalen.
– Vi vet inte varför det har börjat brinna och kommer därför utreda brandorsaken, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Larmen om branden började komma in till SOS strax efter klockan 17.00 på onsdagseftermiddagen.

Kort därefter kunde en stor rökpelare ses stiga mot himlen. Röken syntes över stora delar av Göteborg.

Enligt räddningstjänsten startade branden i ett hus som är under konstruktion. Branden fick fäste dels i stommen till själva huset och dels i så kallad cellplast.

– Det har varit ganska rejäl rökutveckling, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Rökpelaren spred sig över Hisingen från den kraftiga branden.
Rökpelaren spred sig över Hisingen från den kraftiga branden. Bild: Läsarbild

Bilder från platsen visade en övertänd villa med kraftiga lågor och svart vällande rök.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt, och att de skulle ha kvar personal på platsen fram till midnatt för att bevaka att branden inte blossar upp igen.

ANNONS

Vittnet: Människor gråter

Enligt boende i området påbörjades bygget av villan någon gång under sommaren. Onsdagens brand har i det närmaste totalförstört bygget.

Enligt vittnet Anahita Miran, som bor i området, fick många människor utrymma sina villor då branden var så kraftig att det fanns risk för spridning.

– Människor står här och gråter och det brinner för fullt. Det är flera brandbilar på plats, plus polis och ambulans, berättade hon.

Vid 20-tiden på kvällen meddelade polisen att man hade inlett en förundersökning med rubriceringen mordbrand.

– Räddningstjänsten kommer meddela oss när vi kan få tillgång till fastigheten och börja undersöka hur den här branden kan ha startat, om det till exempel kan ha berott på något tekniskt fel, eller om det finns något annat som gör att det kan finnas anledning att misstänka brott, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Under onsdagskvällen fanns det inte några brottsmisstankar riktade mot någon person.

ANNONS