Kungstorget. Utanför biografen fortsatte bråket som börjat inne i salongen. Det avslutades med att en man avlossade pistolskott. Ingen är ännu gripen för dådet.
Kungstorget. Utanför biografen fortsatte bråket som börjat inne i salongen. Det avslutades med att en man avlossade pistolskott. Ingen är ännu gripen för dådet. Bild: Markus Botsjö

Bråk i biosalongen ledde till skottlossning

Under filmvisningen började männen tjafsa med varandra. Två män lämnade sedan salongen och ställde sig utanför. När de båda andra kom ut fortsatte bråket, som avslutades med att flera pistolskott avlossades.

ANNONS
|

Enligt GP:s uppgiftslämnare är detta vad som orsakade den stora polisinsatsen vid Biopalatset, och runt Kungstorget, klockan 22.40 på söndagskvällen.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg vill varken bekräfta eller dementera att upprinnelsen skedde inne i biosalongen, under filmvisningen. Han talar i stället om en "tillställning".

Stod och väntade

– Under den började några personer munhuggas om någonting. En person går därifrån tillsammans med en polare. De ställer sig och väntar på utsidan på de andra.

När de två andra unga männen kommer ut, återupptas bråket.

– En av killarna som gått ut drar därefter upp en pistol och skjuter skott i luften. Vi har hittat åtminstone en hylsa, och har vittnesuppgifter från personer som hört flera skott, säger Fuxborg.

ANNONS

Skytten och hans kompis, vilka uppges vara i 20-25-årsåldern, springer därefter mot Grönsakstorget och vidare mot Vasastan.

De båda utsatta männen, i 20-årsåldern, springer över Kungstorget och möter polisen vid hotell Radisson Blu på Södra Hamngatan.

– De var livrädda, sprang iväg och tog skydd, säger Christer Fuxborg.

Undersöker kameror

Polisen arbetar nu med ett antal spaningsuppslag och undersöker övervakningskameror i området kring Kungstorget.

Brottet rubriceras som grovt vapenbrott och försök till grov misshandel.

Efter polisinsatsen har Filmstaden AB, som driver Biopalatset, inte kunnat identifiera någon ordningsstörning inne på biografen.

– Vi har talat med personalen som arbetade i går. Ingen av dem har upplevt någon orolighet eller konflikt i salongen. Det finns heller inte rapporterat att någon annan besökare har rapporterat något sådant till vår personal, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden AB.

Enligt Caroline Hellström inträffar det ibland konflikter i biosalongerna, även om det inte är vanligt förekommande.

– Det är inget löpande problem, men vi har givetvis rutiner för att hantera om det händer, säger Hellström, som tillägger att företaget självklart bistår polisen om den behöver uppgifter i utredningen.

ANNONS