Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Bilbrand i Biskopsgården – misstänks vara anlagd

Under lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst till Biskopsgården där två bilar brann på en parkering – drygt en timme senare kom larm om två nya bilbränder i Hisings Backa.
– Vi har rubricerat det som skadegörelse genom brand, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid 21.40-tiden på lördagskvällen fick räddningstjänsten det första larmet om en bilbrand i Biskopsgården. Då brann två bilar på en parkering vid Friskväderstorget.

Även polis larmades till platsen. Branden misstänks vara anlagd och man har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– I nuläget är ingen frihetsberövad för brottet, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Huruvida händelsen kan kopplas till den skottlossning som ägde rum i Hisings Backa under torsdagen, är enligt polisen för tidigt att säga.

Fler bilbränder på olika adresser

Strax efter klockan 23 kom två nya larm om bilbränder, denna gång i Hisings Backa på två olika adresser – Baron Rogers gata och Sägensgatan.

Även vid bränderna i Hisings Backa var också polisen på plats.

– Klockan 23.11 så hade vi bilbrand i ett fordon på Baron Rogers gata, och ytterligare två fordon skadades där, säger Magnus Nordqvist.

Branden på Sägensgatan kom in sex minuter senare, 23.17, och där skadades endast en bil utan att branden spred sig till någon intilliggande bil.

Samtliga bränder har har rubricerats som skadegörelse genom brand.

Ingen person var vid midnatt misstänkt eller gripen för bränderna, ingen person ska heller ha kommit till skada i samband med bränderna.

Kan de tre bränderna ha med varandra att göra?

– Jag spekulerar inte, jag kan bara konstatera att vi har haft de här tre bilbränderna, säger Magnus Nordqvist.

LÄS MER: Skottlossning i Göteborg – en allvarligt skadad

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.