Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Bilar stannade efter tankning – bensinmack avstängd

Flera personer som tankade på bensinstationen Ingo i Kviberg under lördagen fick efteråt problem med att starta sina bilar. Nu har bolaget stängt av bensinmacken i väntan på att problemet undersöks.
– Vi kom kanske tvåhundra meter och så började bilen plötsligt hoppa och sedan stannade den, säger Elisabeth Diskowska som tankade bilen vid stationen.

Det var strax efter att Elisabeth Diskowska hade tankat sin bil på lördagen i Kviberg som den stannade tvärt.

– Vi tankade precis som vanligt. Vi kom kanske tvåhundra meter och så började bilen plötsligt hoppa och sedan stannade den, säger hon.

Tidigare samma dag tankade Elisabeths dotters kompis på samma bensinstation, och fick även hon problem med att starta bilen efter ett oväntat stopp.

– Vi båda kan inte ha tagit fel på slangarna tänker jag. Hon fick också vänta på bärgare, säger Elisabeth.

”Tar världens tid”

Samtidigt vittnar en ytterligare en person, som vill vara anonym, om att hans bil inte gick att starta efter att han tankat på samma bensinstation under lördagen. Under tiden befann sig fyra andra bilar och en moped stillastående på platsen.

– Vi väntar på bärgare just nu. Det tar världens tid, så de kanske har mycket att göra. Vi har stått här nu i snart en timme, säger Elisabeth.

Efter att GP kontaktat Ingo skickade bolaget ut personal till bensinstationen. Vid 18-tiden på lördagen var bensinstationen avstängd och minst en bil ska ha bärgats från platsen.

”Jättetråkigt”

– Ingostationen i Kviberg har vi stängt nu. Vi är på väg dit och ska undersöka vad som har hänt, säger Irmgard Mårtensson, kommunikationschef på Ingo.

Hon menar att något liknande aldrig har hänt tidigare, och att man i nuläget inte vet vad problemet kan bero på.

– Om det visar sig att det är något fel på vårt bränsle så kommer vi stå för reparationerna. Det är jättetråkigt när sånt här händer, säger hon.

På söndagsförmiddagen var stationens tankar tömda på bränsle, som nu ska analyseras, enligt Ingo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.